Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Vissen op snoekbaars in de winter op onbekend water

In deze video neemt Rocky van Duijvenvoorde jullie mee met een dagje vissen op snoekbaars in de winter. Rocky gaat vissen op een onbekend water en gebruikt hiervoor alle mogelijke hulpmiddelen zoals apparatuur en waterkaarten. Aangezien het water erg koud is, gaat hij proberen zijn kunstaas traag aan te bieden. Welke technieken Rocky hiervoor gebruikt, wordt allemaal duidelijk in de video.

Aangezien de watertemperatuur laag is, verwacht Rocky dat de snoekbaarzen in de winter erg diep zullen liggen. Met behulp van zijn apparatuur zoekt hij grillige taludranden op met een mooi bodemverloop. Als Rocky eenmaal een aanbeet krijgt kan hij precies zien op welke diepte de snoekbaars lag. Dit is nuttige informatie voor de rest van zijn visdag. De dieptes die Rocky opzoekt liggen meestal tussen de 5 en de 10 meter. Hij vist liever niet dieper dan 10 meter op snoekbaars in de winter.

Technieken en materialen snoekbaars in de winter

De jighead die Rocky gebruikt is 14 gram zodat hij redelijk snel de bodem kan bereiken. Rocky begint met een kleine shad om de aandacht te trekken van de winterse snoekbaars. Zodra hij grotere snoekbaarzen heeft gespot zal hij overgaan op groter kunstaas. De kleine shad levert direct al een dikke winterse snoekbaars op! De techniek die Rocky gebruikt is erg rustig verticalen. Hij zoekt een talud op en deze vist hij zorgvuldig af vanuit zijn boot. Dit doet hij met een reel. De reden hiervan is dat hij één hand nodig heeft om zijn boot te sturen. Zo kan hij lijn geven met één hand zodat hij altijd strak langs het talud vist, terwijl zijn shad de juiste hoogte heeft in het water. Met een molen wordt dit nét wat lastiger en zal je waarschijnlijk twee handen nodig hebben. Dit maakt het sturen lastiger waardoor je niet altijd precies het talud kan volgen.

Even later ziet Rocky een aantal signalen op zijn sonar die duiden op de aanwezigheid van vis. Dit talud is echter erg steil dus Rocky gaat de dropshot techniek uitproberen. Hiervoor gebruikt hij een witte softbait omdat het water relatief troebel is. De hengel die Rocky gebruikt bij deze techniek heeft een werpgewicht van 10 tot 28 gram. Deze hengel heeft wel een subtiele top, maar is alsnog zeer stug zodat hij de haak goed kan zetten bij een aanbeet.

Apparatuur is erg handig op onbekend water

De apparatuur van Rocky toont duidelijk een beeld van links, rechts en recht onder zijn boot. Ook heeft hij nog een traditionele sonar en een waterkaart paraat staan. Op deze waterkaart kun je een markering plaatsen als je een aanbeet hebt gekregen of een stek met potentie vindt. Dankzij deze apparatuur heeft Rocky een duidelijk beeld over de diepte en het bodemverloop waardoor hij vanuit zijn boot perfect de taludlijnen kan volgen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.