Moby shad

moby shad

De Moby shad is een zeer goed vangende kunstaas shad uit Duitsland. Ondanks dat hij momenteel zeer lastig leverbaar is vertellen we je er graag meer over. We omschrijven zijn kenmerken, geven je enkele tips, en komen met de namen van goede alternatieven.

Moby shad kenmerken

De bijzonder gevormde staart van de Moby shad zorgt voor een wervelende actie onderwater. Er is geen twijfel dat roofvissen deze shad daardoor zo graag belagen. De Moby shad wordt geleverd in drie lengtes (5, 10 en 15 centimeter) en vangt alle soorten roofvis. Vooral in de kleuren lichtgroen-geel, rookbruin-goud en fluoriserend-geel heeft hij een goede naam opgebouwd. Uniek is dat hij geen weekmakers bevat. Hierdoor tast hij je andere kunstaas niet aan en is hij stukken sterker dan andere shads. Dat dit niet ten koste van zijn actie gaat bewijzen de vele vangsten. Onderscheidend voor de Moby shad is verder dat hij een voorgeboord kanaaltje bezit voor het aanbrengen van de (jig)haak. Hierdoor breng je de haak altijd op de juiste manier aan. Het is niet verwonderlijk dat de Moby shad in 2011 door de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA) genomineerd is voor het beste softbait kunstaas. Probeer hem eens als je gaat kunstaas kopen en hij gaat vast en zeker tot je favoriete kunstaas behoren.

Moby shad tips

  • Gebruik de 5 centimeter Moby shad voor het vissen op baars, roofblei en forel. De 10 centimeter versie is de juiste keuze om mee te snoekbaars vissen.  Als bijvangsten kan je hier ook grote baars en snoek mee verwachten. De 15 centimeter versie is bedoeld voor het vissen op snoek, groet snoekbaars en meerval.
  • Ga je werpend vissen?  Vis de Moby shad dan na het ingooien met korte tikken binnen (hengel omhoog halen). Hierbij draai je telkens de lijn op direct nadat je hem een tik omhoog hebt gegeven. Draai de lijn niet meteen te strak maar wacht tot de shad weer op de bodem van het water terecht is gekomen.
  • Ga je met de Moby shad verticalen? Houd hem dan bij voorkeur dicht bij de bodem. Sprongetjes van een centimeter of 40 hoog zorgen voor de beste resultaten.
  • Ben je van plan om te gaan slepen/trollen? Kies dan de 15 centimeter Moby shad. Deze is daar uitermate geschikt voor. Houd de hengel hierbij bij voorkeur in de hand zodat je goed de haak kan zetten.
  • Afwisseling van kleuren doet vaak (extra) vangen. Wissel zo nu en dan de kleuren af. Zo merk je vanzelf welke kleur tijdens jouw visdag het beste vangt.
  • Als je met de 15 centimeter Moby shad gaat snoeken zal je een onderlijn moeten gebruiken. Een stalen onderlijn of een fluocarbon onderlijn zijn hier zeer geschikt voor. Voor de 5 en 10 centimeter versie raden we een extra soepele onderlijn aan.

Alternatieven Moby shad

  • Shads zoals de Fox Rage Zander Pro en de Fox Rage Pro Shad kunnen wij van harte aanraden. Ze vangen veel vis, zien er goed uit, en hebben een fijne actie.
  • De Kopyto Shad van Relax. Deze shad is soepel en heeft een mooie schuddende actie. Je kan hem in alle wateren gebruiken.
  • Hij ziet er net wat anders uit maar de Spikey Shad is een vanger van jewelste. Zeker in water waar vissers vooral met standaard shads vissen doet hij het erg goed.

Video

In de onderstaande video zie je de actie van de Moby shad.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.