Metersnoek

tibert metersnoek

Het vangen van een metersnoek is niet altijd makkelijk. Maar met dood aas heb je relatief veel kans op een snoek van een meter. In de video zie je hoe Feike van Det gaat vissen met de mannen van het team Deroofvisser.com. Feike vist zelf met kunstaas, en dan in het bijzonder met de Wob shad van Spro. Meestal vang je met deze shad dikke snoek maar deze keer loopt dat net wat anders. Het is het dood aas wat voor een metersnoek zorgt. Nee, voor twee metersnoeken zelfs. Hieronder beschrijven we hoe de twee grote snoeken werden gevangen en hoe we precies visten.

De eerste metersnoek

De eerste metersnoek is in de video met een foto te zien. Het gaat om een erg dikke snoek van 1.08 meter. Deze snoek is gevangen met dood aas door Tibert. Als aas is een flinke voorn gebruikt van een centimeter of 25. Als montage is van een dobber gebruik gemaakt. In dit geval een doodaas dobber van Spro met een drijfvermogen van 15 gram. Het gewicht van een dikke voorn is genoeg om de dobber te laten staan. Als hengel is een dood aas hengel van DAM gebruikt, als lijn een gevlochten lijn van 22/00, en als onderlijn een fluorocarbon onderlijn van 50 centimeter met daaraan een enkele dreg. Bizar is dat deze metersnoek eerst het doodaas van Koen daarvoor nog had gepakt. De lijn was daarbij gebroken. Dit hinderde deze metersnoek echter niet want hij pakte zonder enig probleem de volgende aasvis. Daarbij hebben we alle haken netjes uit zijn bek kunnen halen.

De tweede metersnoek

koen metersnoek

De tweede metersnoek vingen we op een andere stek. De vangst van deze snoek door Koen is mooi door Feike gefilmd. Wederom is van een dode voorn als aas gebruik gemaakt die met een snoekdobber is aangeboden. Een karperhengel, dikke nylon lijn (32/00), en een stalen onderlijn maakten de montage af. Het bizarre aan deze vangst was dat deze metersnoek maar liefst twee andere dreggen in zijn bek had zitten! In de video zie je hoe wij deze verwijderen voordat de snoek in het water wordt gezet. Zo hebben we onze goede daad weer meer dan gedaan. Want een metersnoek vangen is mooi. Maar het goed terugzetten van deze fraaie vissen is nog belangrijker. Al met al kijken we terug op een erg geslaagde sessie met Feike. Er gaan er vast nog meer komen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.