Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Baarzen tikken

Baars is een van de leukste vissen om te vangen. Maar wat betekent baarzen tikken eigenlijk? Hieronder leggen we het uit. We laten je ook een video zien van Feike en zijn vismaat. Ze vangen heel wat mooie baarzen.

Wat is baarzen tikken?

Het is een beetje een vreemde uitdrukking ‘baarzen tikken’. Wat betekent dit nu precies? Baarzen tikken betekent dat je in korte tijd flink wat baarzen weet te vangen. Dit lukt soms best goed omdat baars een zogenaamde scholenvis is. Ze liggen dan vrij dicht bij elkaar in de buurt. Als ze hongerig zijn kan je er best een paar vangen. Baars laat zich namelijk niet snel afschrikken als een van hun soortgenoten uit het water wordt gehaald. Soms zwemmen ze zelfs een stuk mee met de baars die wordt gevangen. Als je de stek waar je ze hebt gevangen dan goed afvist vang je er zeker een paar. Dit heet baarzen tikken. Mocht de baars helemaal los zijn dan blijft het niet beperkt tot een stek. Je vangt er dan flink wat over een aantal stekken heen. Dat is echt een hele leuke manier van vissen.

Feike vangt mooie baarzen

Feike en zijn vismaat gaan snoekbaars vissen. De polders liggen vol met waterplanten, vandaar dat ze naar wat groter water toe zijn gegaan. Na een tijdje vissen krijgen ze beet. Het is geen snoekbaars maar een baars. Naast de baars zwemt een andere baars. De baars maakt zich echter los en wordt niet gevangen. Even later is het raak. Ze vangen een mooie baars. Als aas gebruiken ze een shad van 7 centimeter. Het lijkt het sein voor baarzen tikken te zijn. Een mooi klein baarsje slaat toe en wordt terug in het water gezet. Ze vissen snel verder. Het baarzen tikken gaat verder. Het wordt een fijne avond waarbij er flink wat vissen worden gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.