Snoekbaars uit kanaal

Snoekbaars kan je goed vangen in kanalen. Ze zijn diep, bezitten genoeg prooivis, en het water is er meestal troebel. Feike vist graag op snoekbaars en laat ons in de video zien waarom.

Snoekbaars vangst in het kanaal

In kanalen kan je snoekbaars op verschillende plekken vangen. Toch zijn er stekken die meer snoekbaars opleveren dan andere stekken. Bruggen, meerpalen, steigers en kruisingen van waterwegen zijn vaak goede plekken. Feike vist hier graag met shads. Deze kunnen met sprongetjes binnen worden gevist of binnen worden gejigd. Dat dit werkt blijkt maar weer eens. Er worden een paar mooie snoekbaarsjes en een baars gevangen. Ofschoon de snoekbaars in het kanaal niet denderend wilde bijten is er toch gevangen en hebben de heren het goed naar hun zin gehad.

Materiaal snoekbaars vissen

Voor het vissen op snoekbaars in het kanaal heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste zijn dit een goede hengel plus molen. Bij voorkeur is het een hengel met een werpgewicht van ongeveer 14 – 28 gram met een enigszins stijve actie. Dan kan je je kunstaas goed over de bodem voelen gaan. Combineer dit met een niet te zware molen waar je gevlochten lijn op spoelt van ongeveer 10/00 dik. Een fluorocarbon onderlijn van 30/00 tot 40/00 is ook aan te raden. Zit er naast snoekbaars veel snoek in het kanaal dan kan je beter een stalen onderlijn kiezen. Ten tweede heb je kunstaas nodig (doodaas kan ook maar laten we hier buiten beschouwing). Shads zoals de Fox Rage Zander Pro of de Fox Rage Slick Shad van een centimeter of 10 zijn een aanrader. Wissel hierbij de kleuren wat af zodat je snel door hebt waar snoekbaars het beste op bijt. Ten derde noemen we toch nog een schepnet. Zeker als het kanaal hoog is en je de snoekbaars omhoog moet krijgen is een schepnet onmisbaar.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.