• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Spigg

De Spigg plug is een opvallende verschijning. Dankzij zijn kromme vorm heeft hij een extreem felle actie in het water. Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de Spigg voor je op een rij en geven je enkele tips om er mee te vissen.

Kenmerken Spigg plug

De Spigg plug komt oorspronkelijk uit Zweden. Hier is hij in 1997 ontstaan. De gedachte achter de Spigg was om een stuk kunstaas te maken dat meer op zou vallen dan andere soorten kunstaas. En dit is zeker gelukt. De kromme vorm zorgt dat de Spigg er voor roofvissen anders uit ziet, maar het is vooral zijn actie die hem echt anders maakt. Hij zwiept zin hele lichaam namelijk erg fel heen en weer. Dit doet hij een stuk feller dan kunstaas pluggen met een rechte vorm. En dit blijft hij doen ongeacht hoe snel je hem binnenvist. En om nog meer op te vallen heeft de Spigg een ratelende kogel in zijn body zitten die erg veel lawaai maakt. Je kan de Spigg met enige regelmaat zelfs boven water nog horen! Dat kan je van weinig andere pluggen zeggen. Verder is erg prettig aan de Spigg dat hij zich als een kogel laat werpen. Hij blijft stabiel in de lucht zodat hij niet snel je lijn en onderlijn zal haken. Wat verder nog interessant vinden aan de Spigg is dat hij deels nog met de hand wordt afgelakt. Dat geeft deze kunstaas plug toch iets unieks mee, zeker omdat er van bijzondere kleurencombinaties gebruikt wordt gemaakt.

Soorten Spigg pluggen

De Spigg plug bestaat uit een hele familie. Wij vissen zelf vooral graag met de Spigg Original, de Mid Spigg, en de Lil Spig. Hieronder zetten we deze pluggen voor je op een rij.
 • Spigg Original: dit is een plug waar het mee begon. Hij is 7.5 centimeter en weegt 10 gram. Hij loopt ongeveer een halve meter tot een meter diep. Daarmee is het een erg fijne plug om mee te vissen op kleinere snoek, grote baars, en roofblei. Maar in de zomermaanden worden er ook snoekbaarzen mee gevangen.
 • Midd Spigg: deze plug is 10 centimeter en weegt 22 gram. Hij loopt ongeveer een meter diep. Dit is een echte snoekkiller, maar ook snoekbaars en meerval worden met de Midd Spigg gevangen.
 • Lil Spigg: zoals de naam al zegt is dit het kleine broertje in de familie. Met zijn 5 centimeter en 6 gram is dit een geweldig plugje om mee te vissen op baars, forel en roofblei. We hebben er zelf ook wel kleine snoek mee gevangen.
 • Spigg vistips

   Wij sluiten af met een aantal tips. Ten eerste laat de Spigg zich werpen, twitchen, jerken en slepen. We raden aan om dit wat af te wisselen. Haal hem binnen, twitch of jerk een beetje, haal hem weer binnen. Zo krijgt hij een nog meer afwisselende actie. Ten tweede wijzen we op de mogelijkheden om de Spigg ook in dieper water te gebruiken. Monteer in dat geval en loodje voor je onderlijn en de Spigg zal zich ook in dieper water laten gebruiken. Ten derde raden we aan om zo nu en dan eens te stoppen met binnenhalen. De Spigg komt dan naar boven drijven. Laat hem even rusten en ga door met binnenvissen. Dit brengt vaak de wat twijfelende roofvissen alsnog over de streep. Tot slot noemen we de kleuren van de Spigg. Gebruik bij voorkeur meer natuurlijke kleuren in helder water en opvallende kleuren in troebel water. Dit geldt voor meerdere pluggen maar zeer zeker ook voor de Spigg.

  Teun adviseert!

  Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.