Spro Ripple Profighter

Spro ripple profighter snoek

De Spro Ripple Profighter is een unieke kunstaas plug. Maar wat maakt dit kunstaas zo bijzonder? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij en geven je enkele vistips.

Kenmerken Spro Ripple Profighter

De Spro Ripple Profighter is een moderne strakke plug. Over de zijkant van zijn lichaam heeft hij flinke ribbels. Deze zorgen ruis en turbulentie onderwater. Dankzij zijn twee delen heeft hij een zeer breed uitslaande actie. Zijn hele lichaam schudt daarbij nerveus van links naar rechts waarbij hij tegelijkertijd zijn flanken laat zien. De zware ratelende kogeltjes in zijn body maken heel wat kabaal onderwater. Daarmee triggert hij zowel twijfelende als agressieve vissen om hem te grijpen. De bekende Gamakatsu dreggen haken de vis als geen ander en houden hem goed vast. Zoals we van Spro kennen wordt de Spro Ripple Profighter in diverse goed vangende kleuren geleverd. Omdat zijn gewicht niet al te hoog is kan hij prima met een middelzware spinhengel worden gevist.

Spro ripple profighter snoekbaars

Spro Ripple Profighter tips

De Spro Ripple Profighter is een plug die makkelijk in het gebruik is en van zichzelf goed vangt. Toch hebben we enkele tips voor je:

  • Over kleuren is al heel wat gezegd en geschreven. Toch maken deze op sommige visdagen het verschil. Kies een felle kleur in troebel, donker water. Is het viswater helder? Dan kan je beter een meer natuurlijke kleur kiezen.
  • De Ripple Profighter ligt stabiel in het water. Je kan met hem slepen en werpen. Zijn effect kan soms nog wat worden vergroot door hem enkele rukjes te geven of door hem even stil te laten liggen. Juist dit soort afwisselingen zorgen dat twijfelende vis (nazwemmers) nog wel eens wil toeslaan.
  • De haken van de Spro Ripple Profighter zijn echt vlijmscherp. Zorg dat je een goede vistang bij je hebt om gevangen vis goed te kunnen onthaken. Ook een onthaakmat kan geen kwaad als je de vis niet in het (natte) gras kan leggen.

Alternatieven

Soms werkt de ene kunstaas plug beter dan de andere. Wat betreft de Spro Ripple Profighter kunnen we de volgende (meerdelige) alternatieven aanraden:

  • De Spro Pikefighter. Deze plug behoeft geen uitleg meer en is een begrip in roofvis land. Hij bestaat uit meerdere delen en is een roofvis vanger van jewelste.
  • De Savage Gear 4Play. Een realistische plug met een brede slangachtige beweging. Dit is een hele goede aanvulling als je graag grote snoek wilt vangen.
  • De Spro Iris Underdog. Deze plug is wat lichter dan de Ripple Profighter maar de tweedelige variant heeft een ongekend goede actie, zeker voor niet te diep water (polders, vijvers, stadswater).
  • De Salmo Pike. Snoek eet snoek! Daar maakt deze mooie plug gebruik van. De tweedelige versie is een goed alternatief voor de Spro Ripple Profighter.
  • De Fox Rage Hitcher. Deze plug heeft een wat hoge rug en heeft een breed uitslaande actie. Zowel werpend als slepend vangt hij mooie snoeken.

Video’s

In de onderstaande video’s zie je de Spro Ripple Profighter in actie:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.