Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Kunstaas snoekbaars: natuurlijke of felle kleur?

In deze video wordt het soort kunstaas dat je kunt gebruiken op snoekbaars op de proef gesteld. Welk kunstaas werkt het beste op snoekbaars, natuurlijk gekleurd kunstaas of fel gekleurd kunstaas? De kleur van het kunstaas is een onderwerp waar vaak over word gediscussieerd. Tijdens deze challenge vist Simon samen met Hugo. Om het uur wisselen zij hierbij van kleur kunstaas. Simon begint met fel gekleurd kunstaas, Hugo begint met natuurlijk gekleurd kunstaas. Simon en Hugo zullen vooral gaan verticalen, wellicht zal de dropshot techniek nog te pas komt samen met de Carolina Rig.

Welke kleur kunstaas gebruiken onze bezoekers?

Er is een onderzoek gedaan onder de bezoekers van DeRoofvisser.com waaruit blijkt dat de vissers op snoek, snoekbaars en baars het meeste vertrouwen hebben in pluggen, spinners en shads in de kleuren zilver, goud en rood. Bekijk het volledige artikel over de beste kleur kunstaas op onze website!

Kunstaas snoekbaars: And the winner is…

De wedstrijd is begonnen, Simon begint met het fel gekleurde kunstaas en Hugo met het natuurlijk gekleurd kunstaas. Na een tijdje vangt Simon de eerste snoekbaars, 1-0 voor het fel gekleurd kunstaas dus. Even later dacht Hugo dat hij vast zat in de bodem. Hij geeft een ruk aan zijn hengel en wat blijkt, 1-1! Het natuurlijk gekleurde kunstaas valt nu ook in de smaak bij de ‘glasogen’. Het laatste uur passeert bijna, als in de laatste minuut Hugo nóg een aanbeet krijgt. Dat betekent dat het nu 2-1 staat voor het natuurlijk gekleurd kunstaas.

Nu het tweede uur voorbij is, is de tussenstand 2-3 voor het fel gekleurd aas. Na het derde uur, is de tussenstand 3-5 voor het fel gekleurde kunstaas. Het natuurlijk gekleurde kunstaas lijkt een inhaalslag te nemen, maar tevergeefs. Als de mannen de stand bij het einde van de challenge proberen te herinneren, komt dit uit op 7 voor het natuurlijk gekleurd kunstaas en 9 voor het fel gekleurd kunstaas. Het was nek-aan-nek maar het fel gekleurde kunstaas viel nét iets meer in de smaak bij de (snoek)baarzen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.