Polder snoeken vangen vanuit de boot

Op deze koude, vroege morgen pakt Simon samen met Hugo zijn boot erbij en reist hij af naar een klein polder water om snoek te vangen. In deze video wordt er zowel werpend als trollend snoek gevangen, voornamelijk met shads.

De polder die Simon bezoekt heeft hij vroeger ook vaak bevist. Toen had hij alleen nog geen boot dus toen werd er vanaf de kant gevist. Simon was er al vroeg bij, bij zonsopgang zat hij al in de auto. Het is erg koud en Simon merkt dat pas na drie keer inwerpen zijn lijn bevriest. Dit maakt het inwerpen een stuk lastiger.  Het water waar Simon vist is relatief ondiep, ongeveer 1,5m. Het idee van deze sessie is dat zij allerlei hotspots op gaan zoeken zoals bruggen en inhammetjes op zoek een paar mooie polder snoeken. Opvallend om te zien is dat de snoeken die worden gevangen vaak vol zitten met bloedzuigers. Dit duidt erop dat de snoeken vooral op de bodem liggen.

Wissel regelmatig van techniek bij het (polder)snoeken

Naarmate de zon wat hoger komt, heeft Simon geen last meer van de bevriezende ogen op zijn hengel. Door de warmere temperatuur merkt Simon ook dat de snoeken in de polder wat actiever worden. In de hele ochtend heeft hij maar één aanbeet gekregen, nu het wat warmer werd waren dat er drie binnen één uur! Even later begint Simon met trollen, hiervoor gebruikt hij een shad met een jighead van 10 gram. De lengte van de shad is 15cm en als zij rond de 3.5 km/u varen, heeft deze de perfecte zwemactie in het water. Het is nog steeds relatief koud, dus hij is langzaam aan het trollen en dit levert een groot aantal polder snoeken op voor zowel Simon en Hugo. Zo zie je maar, wissel regelmatig af van techniek als je merkt dat het weinig oplevert.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.