Ondiep vissen met snoekbaars shads

In deze video vist Simon Torenbeek samen met Jordi van JLpikeBUSTERS werpend met snoekbaars shads op een groot water. Er wordt gericht gevist op snoekbaars, maar een baars of snoek zou ook een leuke bijvangst zijn. Het is groot water waar Simon en Jordi vissen. Het is redelijk windstil dus ze zullen vanaf de boot werpend gaan vissen op de ondiepe gedeelten van de plas. Het water is erg troebel en staat erg hoog. De omstandigheden zijn allesbehalve makkelijk.

Ook al vist Simon met een middelgrote snoekbaars shad, gebruikt hij alsnog een stalen onderlijn. De kans is reëel dat een snoek de shad zal pakken en de scherpe tanden van de snoek snijden met gemak door een hoofdlijn. Het is natuurlijk zonde als je deze snoek niet weet te landen, maar voor de snoek is het nog vervelender omdat deze snoek dan met een shad in zijn bek rond moet zwemmen. Dat willen we voorkomen! De roofvissen liggen erg ondiep op dit water en het water is alles behalve helder. Om die reden vist Simon met fel gekleurde shads. De shads vallen niet alleen in de smaak bij snoekbaars. Jordi weet namelijk ook een mooie snoek van 60-70cm te vangen tijdens het jiggen richting het ondiepe. Ook weet Jordi zijn PR snoekbaars met 2cm te verbeteren. Een dikke snoekbaars van 73cm! Deze visdag verloopt goed voor Simon en Jordi.

Technieken snoekbaars shads

Er zijn al meerdere grote exemplaren gevangen, maar welke technieken passen zij toe?

De heren zoeken met de boot de ondiepe stukken op en vissen deze zorgvuldig af. De technieken die zij toepassen met de shads zijn onder andere jiggen en verticalen. De shads worden dusdanig binnengehaald dat ze precies boven bepaalde hotspots zoals zandbanken worden lopen. Normaal gesproken is het water helder, maar door de hevige regenval is het water een stuk troebeler dan normaal. De meeste vissen die zijn gevangen bij deze sessie lagen niet dieper dan 2 á 3 meter. Er worden structuren in het water opgezocht zoals zandbodems waar je vaker grote snoekbaars aan kan treffen. De shads die worden gebruikt zijn middelgroot en deze worden gecombineerd met een subtiele hengel met een werpgewicht van 5 tot 28 gram. Een subtiele hengeltop is handig om de aanbeet op te merken maar de hengel moet wel zodanig stug zijn dat je goed de haak kan zetten.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.