Vissen op snoekbaars met wormen tijdens gesloten tijd

Tijdens de gesloten tijd van 1 april tot de laatste zaterdag van mei is het niet toegestaan om met kunstaas of doodaas te vissen. Sinds een paar jaar is het wél toegestaan om met wormen te vissen. Simon Torenbeek gaat tijdens de gesloten tijd in zijn bellyboat op de dropshot montage met wormen proberen snoekbaars te vangen met wormen.

Simon vist op een klein kanaal naast een sluis waardoor er stroming aanwezig is. Deze turbulentie in het water kan vaak een positieve bijdrage leveren aan de vangsten. Bij dit soort plekken verschuilen zich vaak kleine aasvisjes en hier jagen de roofvissen dan weer op. Normaal gesproken wordt er op snoekbaars gevist met kunstaas of shads, maar van wormen zijn ze zeker niet vies. Simon bewijst dit met een mooie snoekbaars bij wie de wormen in de smaak vielen!

Simon vist met de dropshot montage. Hierbij gebruikt hij een klein loodje en een dropshothaak in de maat 2 waarop hij twee wormen plaatst. Dit alles plaatst hij op een voorslag van fluorocarbon om zo min mogelijk op te vallen. Simon werpt zijn montage in vanuit zijn bellyboat en laat deze afzakken tot de bodem. Dit haal je al jiggend met korte tussenpauzes binnen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.