Visgids

visgids roofvis

Wil je veel vis vangen op onbekend water? Of ben je op zoek naar een ervaren visser die je alles leert? Dan is een visgids wat voor jou. Hieronder geven we je meer informatie over het vissen met een visgids.

Waarom een visgids?

Er zijn verschillende redenen om van een visgids gebruik te maken. Ten eerste is het erg prettig als je met iemand vist die het viswater op zijn duimpje kent en weet waar de vissen zitten. Een visgids weet wat de beste stekken zijn en welke vissen waar zitten. Zeker op groot water is dit erg handig. Ten tweede weet een visgids met welk materiaal je het beste kan vissen. Hij weet welk aas het beste vangt en wat voor hengel, molen, lijn en onderlijn je het beste kan gebruiken. Zo vis je met het juiste aas en materiaal wat je kansen op een mooie visvangst vergroot.  Ten derde hebben de meeste visgidsen een boot tot hun beschikking. Met de boot kom je op de beste stekken en vis je bovendien veel water af (slepend vissen). Wanneer je zelf geen boot hebt is een visgids die er wel een heeft een aanrader. Ten vierde bespaart een goede visgids je enorm veel tijd. Het is natuurlijk zo dat je hem (of haar) betaalt, maar als je zelf weinig tijd hebt of je wil gewoon een keer zonder gedoe veel vangen dan is een visgids het zeker waard. Als vijfde noemen we vergunningen en de mogelijkheid om bij het viswater te verblijven. Met name voor viswater in het buitenland is het erg handig als iemand je hierbij helpt. Een visgids kent alle lokale regels en de plekken waar je kan logeren.

Een gids voor binnen- en buitenland

Bij een visgids denken veel vissers aan exotische plekken zoals de Antillen, Costa Rica, en Afrika. Dit zijn zeker plekken waar je een visgids nodig hebt en waar je dankzij een visgids hele mooie vissen kan vangen. Maar ook dichterbij worden visgidsen steeds vaker gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het vissen op zeeforel in Denemarken, het vissen op snoek in Zweden en Ierland, en het vangen van meerval in Spanje. Eigenlijk kan je een visgids voor elk water wel gebruiken. Vandaar dat er steeds meer visgidsen in Nederland en Belgie komen. Zo zijn er gidsen die je helpen bij het vangen van roofvis op het Sneekermeer, in Amsterdam, in de Biesbosch, en in de Ardennen. De meeste gidsen hebben hierbij een boot tot hun beschikking maar er zijn ook visgidsen die vanaf de kant vissers begeleiden. Al met al zijn er voor elke regio wel visgidsen actief. Ze zetten zich graag in om hun lokale kennis van het water en de roofvissen met je te delen. Naast een leuke dag met hopelijk veel vangsten leer je er vaak ook nog van.

Visgids partners

Er zijn een flink aantal visgidsen actief in Nederland en wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om een visgids te kiezen. De Roofvisser heeft een samenwerking met een aantal visgidsen die hieronder te zien zijn. Dit zijn visgidsen waarvan wij zeker weten dat het goede en betrouwbare visgidsen zijn.

BassExpress

Wij zijn een jong bedrijf gerund door gepassioneerde zeevissers (Stand-up light tackle, big game en Noordzee). Sinds 15 jaar bevissen wij de Europoort vanaf de kant en vanuit de kajak, die later werd vervangen door een boot. In die tijd hebben wij een grote variëteit aan vissoorten gevangen, maar vooral de zeebaars is een vis die ons hart elke keer weer sneller doet kloppen. De verwoestende aanbeet, die knal op de hengel met een gierende slip als gevolg; dat is een super ervaring, elke keer opnieuw. De manier van vissen die door ons het meeste wordt beoefend is vissen met kunstaas, met plug, shad, pilker en softbait! Ook vissen wij af en toe met levend aas zoals zagers aan een wapperlijn.

BassExpress is een kleinschalig gidsbedrijf wat het zeebaars vissen in de Europoort toegankelijk wil maken voor vrijwel iedereen, met of zonder ervaring. Wij nemen max 3 spinvissers per keer, 3 vliegvissers per keer mee, dus wij zijn een ideaal bedrijf voor het vissen met een vriend, collega, vader en zoon, etc.

Het tarief voor een volledige dag vissen is €600 en dan nemen wij 3 gasten mee. Dit is inclusief hengelhuur en gebruik van kunstaas.

Telefoon: +31622236369
Tarief: Vanaf €600

Kingfisher Guided Fishing Tours

Mijn naam is Gerrit Ritman, als professionele Visgids neem ik u graag mee om te gaan vissen in Den Helder of eventueel elders in de kop van Noord-Holland.

Vissen is voor velen een hobby, een passie. Vissen is een rustgevende manier van recreëren voor zowel jong als oud. Vissen is een manier om, in de natuur, weer tot jezelf te komen. Het KAN, het gehele jaar door, gerealiseerd door visgids Kingfisher Guided Fishing Tours. U hoeft slechts in de boot te stappen. Voor al het overige, naast premium materiaal, ook uw hapje en drankje, is op professionele wijze gezorgd waarbij kwaliteit uiteraard hoog in het vaandel staat. Het vissen is uw enige inspanning voor deze dag

Vanuit een comfortabele, veilige boot òf vanaf de kant vissen wij, modern uitgerust, op roofvis zoals snoek, snoekbaars en baars op plekken waar maar weinig anderen komen.

Wij zijn er voor de ervaren hengelsporter alsmede de recreatievisser die misschien zijn of haar technieken wil verfijnen. Ideaal voor gezinsuitjes of voor de hengelsporter die wil beslissen een boot aan te schaffen.

Telefoon: +31617459392
Tarief: Vanaf €160

Visgids Amsterdam

Ik ben Juul Steyn, roofvisser in hart en nieren. Als visgids in Amsterdam deel ik mijn passie voor de hengelsport met mijn gasten. Beleving en begrip van de natuur staan daarbij voorop. In 2020 bracht ik mijn eerste boek uit, getiteld 'Denken als een vis', waarvan binnen een half jaar de derde druk verscheen.

Mijn werkgebied beslaat de eeuwenoude binnenstad van Amsterdam waar we op de grachten en de Amstel vissen. De grachten zijn het thuis van vooral baars en snoekbaars, en op de Amstel kunnen we ook achter snoeken aan.

Een volledige visdag, inclusief lunch en het gebruik van alle mogelijke materialen en kunstaas, duurt minimaal 8 uur. Het tarief voor één of twee personen is 399 euro en voor drie personen 499 euro.

Telefoon: +31641584433
Tarief: Vanaf €399

Visgids Frans

Mijn naam is Frans Boonstra, als kind kwam ik door mijn vader in aanraking met de hengelsport De laatste 15 jaren ligt mijn hart vooral bij het roofvissen op snoekbaars, baars en snoek. Vooral de keiharde aanbeten van een snoekbaars vind ik geweldig.

Mijn specialiteit is het vissen op roofvis met diverse technieken zoals het verticalen, werpend vissen, vissen met de dropshot of vissen met de fireball.

Mijn werkgebieden zijn het midden van het land in de omgeving van Zeist en de zuidwesthoek van Friesland, in de omgeving van Sneek.

Een hele dag vissen vanuit de kayak kost €100 bij één persoon, voor de 2e en 3e persoon betaalt u €80. Een hele dag vissen vanuit de boot kost €110 bij één persoon, voor de 2e persoon betaalt u €80. Alle prijzen zijn exclusief 9% btw en inclusief het gebruik van alle materialen.

Telefoon: +31623796825
Tarief: Vanaf €109

Visgids Tim

Een visdag aan boord bij visgids Tim uit Overijssel is een belevenis die je een keer moet hebben meegemaakt. Visgids Tim is dé roofvisspecialist die het liefst op een snelstromende rivier vist.

Met name de Overijsselse/Gelderse IJssel is zijn favoriete viswater. Zijn ruim ingerichte visboot is geschikt om 2 gasten te kunnen meenemen. Een dag met visgids Tim is geschikt voor jong en oud en voor ervaren en beginnende vissers. Tim beheerst vele vistechnieken, waarbij dropshotten & verticalen de voorkeur geniet. Natuurlijk kan er ook op andere manieren gevist worden of op andere wateren naar keuze. Meestal demonstreert Tim meerdere vistechnieken tijdens een visdag en kan hij alle materialen voor je verzorgen.

Een dag vissen voor 2 personen op de IJssel inclusief hengels, aas en boot kost €175 per dag.

Telefoon: +31628781745
Tarief: Vanaf €175

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.