Vissen op snoekbaars met de sleeptechniek

De snoekbaars. Het is een wispelturige vis die maar moeilijk tot aanbeten te verleiden is. Daarom moet men verschillende technieken uitproberen om een mooie ‘glasoog’ binnen te hengelen. In deze video legt Evert Oostdam een techniek uit die hij zelf graag de ‘sleeptechniek’ noemt. Hij legt je de fijne kneepjes van deze techniek uit, midden op het water.

Evert laat zijn aas naast de boot in het water zakken totdat hij het aas op de bodem voelt ploffen. Hij gebruikt hierbij de voorwaartse snelheid van de boot. Door het zachte windje wat er staat is de voorwaartse snelheid van zijn boot 1,5 á 2 kilometer per uur. Deze snelheid is perfect voor deze techniek, niet te snel en niet te langzaam. Evert merkt dat de vis op deze plek niet erg actief is, hij heeft geen succes met het werpend vissen met shads. Evert probeert door het slepen met het aas over de bodem een soort agressie op te wekken bij de snoekbaars, wat hopelijk een paar mooie aanbeten zal opleveren.

Even later, levert deze techniek inderdaad vis op. Evert sleepte zijn aas over de bodem waarna hij een klap op zijn hengel voelde. Het is een mooi exemplaar, een goed begin van de visdag! Evert houdt hier niet op, even later zoekt hij een talud op en hij sleept zijn aas over de voet van het talud op zoek naar hongerige snoekbaarzen. Evert houdt continu contact met de bodem, afgezien van af en toe een klein rukje om te kijken of hij nog goed contact heeft met de bodem. Zijn geduld wordt helaas niet beloond, hij krijgt nog een aanbeet maar deze wordt helaas verspeeld.

Materiaal voor sleeptechniek

Voor deze techniek om snoekbaars te vangen gebruikt Evert de Lizard X van BFT. Hij gebruikt de hengel met een werpgewicht van 10 tot 30 gram omdat hij met zware loodkoppen vist tot 25 gram. Evert vist graag met een zware loodkop van 25 gram gemonteerd op een kreeftimitatie. Omdat het slepend vissen met een zware loodkop enige weerstand biedt voor jouw hengel, is het kiezen van het juiste materiaal erg belangrijk.

Welke techniek gebruik je om snoekbaars te vangen?

Verticalen is een bekende techniek om snoekbaars te vangen. Bij het verticalen beweeg je met korte rukjes jouw aas van de bodem af, waarna je even blijft hangen en je aas daarna weer laat zakken tot de bodem. Als je van de sleeptechniek gebruik maakt, kan dit de omslag betekenen. Deze techniek verschilt weer van de meeste technieken die vanaf de kant of midden op het water worden gebruikt. De nieuwsgierige snoekbaars heeft ook af en toe behoefte aan afwisseling en die kan deze ‘passievere’ manier van vissen interessant vinden. Evert houdt continu zijn fishfinder in de gaten om te kijken waar de vis ligt. Dat je vis ziet, betekent niet per se dat je vis zal vangen. Evert vist graag met een fishfinder omdat het water waar hij nu vist, 11 meter diep is. Doe je dat zonder fishfinder/dieptemeter ben je in feite blind aan het vissen. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om te vangen, maar het is zeker een waardevol instrument bij deze visserij.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.