Snoek vangen in de zomer

In deze video licht Evert Oostdam een aantal technieken toe die kunnen worden gebruikt om snoek te vangen. Evert zal deze technieken op de proef stellen op een plas in Zuid-Holland.

Het is hartje zomer, de watertemperatuur die wordt weergeven op de dieptemeter van Event is 21,3 graden. Midden op deze plas zit een gat dat wel rond de 11 meter diep is. Omdat de snoek in de zomer de voorkeur geeft aan kouder water, is dit gat de plek waar Evert zal proberen een snoek te strikken. Hij doet dit door zijn kunstaas richting het ondiepe te werpen, waarna hij zijn kunstaas binnenvist naar het diepere gedeelte toe.

Technieken snoekvissen

Bij het vissen met twitchbaits is het belangrijk om regelmatig een pauzemoment in te lassen. Het moment dat je met je molen stopt met binnenhalen, duikt de neus van je twitchbait naar de bodem. Dit is vaak het moment waarop snoek aanvalt. Evert verkast vaak naar andere stekken en na verloop van tijd levert dit snoek op. Na een aantal mooie exemplaren te hebben gevangen, slijpt Evert zijn haken om er zeker van te zijn dat ze niet bot raken. Dit kan het verschil maken tussen vangen en niet vangen.

Waar let je op tijdens het snoeken in de zomer?

Op de grote plas weet Evert een mooie snoek van 1.07m te vangen. In de warme zomermaanden is het belangrijk dat je de snoek niet te gehaast terugzet, neem je tijd hiervoor. Vooral de grotere exemplaren zijn erg kwetsbaar met het warme weer. Een korte maar explosieve drill is uitputtend voor de grote snoek in het warme zomerweer.

Wat Evert in deze situatie vaak doet is de vis bij de staart vasthouden in het water, waarna hij de vis langzaam heen en weer duwt in het water om vers water door de kieuwbogen halen. Na verloop van tijd merk je dat de snoek zijn kracht terug begint te krijgen. Op dit moment kun je de snoek loslaten waarna hij zal verdwijnen in het diepe. Op naar een volgende mooie vangst!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.