Snoekbaars vissen op de rivier met kunstaas

In deze video gaat Evert samen met Tim de rivier op om op snoekbaars te vissen op de rivier met kunstaas. Hierbij wordt er beeld en uitleg gegeven over hoe ze op snoekbaars vissen, welke apparatuur ze hierbij gebruiken en welk kunstaas en hengels ze gebruiken. 

Apparatuur vissen op snoekbaars op de rivier

Bij het vissen op de grotere rivieren kan de juiste apparatuur om het viswater te verkennen enorm goed te pas komen. Hierbij is het belangrijk dat de apparatuur goed wordt ingesteld. Evert maakt gebruik van een dieptemeter waarbij hij heeft ingesteld dat hij een beeld van het water vóór de boot te zien krijgt. Zeker op de grotere rivieren is een dieptemeter erg handig om de vis te spotten. Daarnaast is het belangrijk dat de dieptemeter goed gekalibreerd is. Wanneer de dieptemeter goed is gekalibreerd, staat deze exact in lijn met de boot en is deze nóg preciezer.

Hengels en materiaal vissen op snoekbaars op de rivier

Een favoriet van Evert is de Lizzard X. Dat is een hengel die zeer gevoelig is maar tegelijkertijd ook erg strak. De molen die Evert daaronder plaatst is de gloednieuwe Abu Garcia Revo ALX met een 8/00 hoofdlijn. Onderaan zijn hoofdlijn plaatst Evert een voorslag van fluorocarbon van ongeveer 50cm. De dikte van de voorslag van fluorocarbon is 28/00. Als Evert met crankbaits vist kiest hij liever voor een fluorocarbon voorslag in de dikte 35/00. Fluorocarbon is uitermate geschikt voor het vissen op baars en snoekbaars op de rivier. Bij het vissen op snoek gebruikt Evert toch liever een stalen onderlijn

De loodkop die Evert gebruikt is 12 gram. Hier kiest hij voor omdat hij in principe altijd zo licht mogelijk wil vissen. Hij experimenteert met verschillende gewichten loodkoppen om zo na te gaan bij welk gewicht hij nog voldoende controle heeft over zijn shad. Evert kiest vandaag voor shads met een felle kleur in plaats van shads met een natuurlijke kleur. Volgens Evert presteren shads in een felle oranje kleur vaak goed op de rivier.

Welke stekken kies je uit?

De boot wordt geparkeerd naast een kribvak, dit is volgens Tim een stek waar vaak goed wordt gevangen op de rivier. De stroming staat om het kribvak heen en Tim werpt dus precies voor het kribvak. De shad zakt naar de bodem en deze tikt hij regelmatig omhoog in de hoop op een aanbeet van een mooie snoekbaars. Wanneer je de hengel omhoog tikt, houd dan rekening met de ruimte die je nodig hebt om aan te slaan. Het zou zonde zijn als je hierdoor je droomvis misslaat. Achter het kribvak ligt er een mooie kom met een stuk minder stroming en ook deze vissen zij volledig uit. Wanneer zij merken dat er geen aanbeten meer komen, schuiven zij op naar het volgend kribvak. Dit verplaatsen zorgt vaak voor mooie extra vangsten. Dit verplaatsen zorgt vaak voor mooie extra vangsten.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.