Snoekbaars op het Noordzeekanaal

In deze video reist Evert Oostdam af naar Amsterdam om op snoekbaars en baars te vissen. Evert gaat vissen op het Noordzeekanaal en hier gaat hij werpend vissen, dropshotten en verticalen. 

Evert begint zijn visdag met verticalen. Hiervoor gebruikt hij de BFT Vertical, deze heeft een werpgewicht tot 60 gram en is 1.80m lang. Het kunstaas dat Evert gebruikt heeft redelijk wat weerstand in het water en er wordt relatief diep gevist. Om die reden kiest Evert ook voor een stevigere en strakkere hengel. 

Hoe werkt verticalen op snoekbaars?

Bij het verticalen vis je recht onder de boot. De hengels die hiervoor worden gebruikt zijn over het algemeen kort en zo licht mogelijk. Verticaalsessies zijn vaak langdurig en om de hele dag met een lange en zware hengel in je handen te zitten wordt vermoeiend. Om die reden wordt er veelal met lichtere hengels gevist. Verticalen kun je doen met een reel of een molen. Bij het vissen met een bladpilker heeft Evert de voorkeur aan een reel. Bij het verticalen met een shad, kom je met een molen ook prima uit de voeten. 

Zodra Evert voelt dat de bladpilker contact maakt met de bodem, laat hij deze even staan. Met een langzame beweging tilt hij deze een halve meter van de bodem af. Wat erg belangrijk is, is dat je het kunstaas even laat zweven op dit punt. Dit punt is namelijk vaak het moment waar de meeste aanbeten komen. Na een paar seconden laat Evert de bladpilker weer zakken en herhaalt hij dit proces. Een enorm effectieve manier om (snoek)baars te vangen!

Werpend vissen op snoekbaars

Aangezien er redelijk wat stroming staat en Evert graag contact wil houden met de bodem, vist hij met een shad met een loodkop van 15 gram. De shad die Evert gebruikt is de zilveren uitvoering van de Pig Shad van Strike Pro. De Pig Shad imiteert een gewonde aasvis die al waggelend door het water gaat. Hij werpt richting de kant en met korte rukjes haalt hij zijn shad binnen over het talud. Deze techniek valt vandaag vooral bij de Amsterdamse baarzen in de smaak!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.