• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Forellen vijver

Het aantal vijvers waar je kan forel vissen neemt al jaren toe. Steeds meer sportvissers ervaren hoe leuk het is om een dag te vissen in een forellen vijver. Maar wat maakt een dag aan een forellen vijver nu zo bijzonder?

Forellen vijver plezier

Veel vissers kiezen voor het vissen in een forellen vijver omdat men het als een plezierig en ongecompliceerd dagje uit ervaart. Je rijdt er zo naar toe, kan prima parkeren, en een drankje en een hapje zijn ook vaak verzorgd. Een forellen vijver is schoon, je komt er zelden vast te zitten, en het aanbod forel is prima. Je kan je eigen materiaal meenemen of ter plaatse een hengel en aas huren. Ook voor recreanten die niet vaak vissen is een forellen vijver een ontspannen dagje uit.

Forellen vijver aas en techniek

De aassoorten waarmee je in een forellen vijver mag vissen verschillen nogal. Soms mag je alle aassoorten, inclusief pluggen (wij raden de Salmo Hornet aan!), spinners en shads gebruiken. In veel gevallen betekent het vissen in een forellen vijver echter dat je met een dobber vist en met aassoorten als wormen, maden en deeg. Vraag dit even als je bij een vijver gaat vissen. Wat betreft wormen wordt er vaak met meelwormen of kleine mestpiertjes gevist. Maden doen het ook goed. En op het gebied van deeg is een hele revolutie gaande. Steeds meer forelvissers maken gebruik van powerbait. Dat is speciaal deeg dat door fabrikanten op de markt wordt gebracht. Het heeft verschillende kleuren, geuren en zelfs glimmertjes. Met speciale vormpjes kan je het deeg de vorm van een meelworm, made of viseitje meegeven. In de vrije natuur is de kans niet groot dat forel dan toehapt maar in een forellen vijver boek je zo vaak succes.

Forellen vijver aanbod

Het aanbod van vijvers waar je kan forel vissen is enorm. Bekende forellen vijvers in Nederland zijn die van ’t Mun, De BiesBosch, De Kamphoeve, Het Oosterseveld, De Kool, en De Broekbeke. Vaak bieden ze ook de mogelijkheid om te vissen op vissoorten als karper en soms zelfs steur. Omdat een forellen vijver in de meeste gevallen is opgedeeld in verschillende kleinere vijvers kan je met een groep mensen in de meeste gevallen ook een vijver reserveren. Leuk alternatief voor een bedrijfsuitje of een verjaardagsfeestje. Omdat het aanbod aan forel in een forellen vijver veelal prima is (meestal regenboogforel of zalmforel) zal vrijwel niemand zonder vangst komen te zitten. Bezoek als je interesse hebt om te forelvissen de website van de forellen vijver van tevoren. Kijk even goed naar de mogelijkheden op het gebied van hengelverhuur, de aassoorten, recreatiemogelijkheden, en natuurlijk de prijzen. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en zelf of met vrienden een goede visdag tegemoet gaat.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.