forel kunstaas

Forel kunstaas

Met kunstaas worden elk jaar de grootste forellen gevangen. Maar wat is nu eigenlijk het beste forel kunstaas? Gebaseerd op vangstverslagen besloten wij een overzicht te maken. Hieronder sommen we het beste kunstaas voor forel op en lichten het kort toe.

Pluggen als forel kunstaas

Kunstaas pluggen behoren zonder meer tot het meest favoriete forel kunstaas. Het beste zijn kleine plugjes die een felle zwemactie hebben. Omdat de kunstaas plugjes klein moeten zijn vallen tweedelige plugjes eigenlijk af. Eendelige plugjes zijn dus een goede keuze. Afhankelijk van het water waar je in vist kan je ondiep of diep lopende plugjes gebruiken. Een goed voorbeeld van een ondiep lopend plugje waar je goed forel mee kan vangen is de Spro ikiru mini crank. Vis je in dieper water? Dan is de Salmo Hornet van 4 centimeter een prima plugje om mee te forelvissen. Wat betreft de kleuren kan je bij forel kunstaas pluggen het beste voor natuurlijke kleuren kiezen. Denk hierbij aan kleurimitaties van jonge voorntjes, baarsjes, of forel.

Forel kunstaas spinners

Wie aan vissen met forel kunstaas denkt, zal al snel aan kunstaas spinners denken. Met kunstaas spinners zoals de Mepps Aglia worden elke jaar mooie forellen gevangen. Typische spinners om mee te forelvissen hebben vaak een iets ovaal blad, zijn soms wat verzwaard, en hebben een beperkte lengte. Met het ovale blad kan je goed in de stroming vissen. De verzwaring heb je nodig als het water flink stroomt. Zo blijft de kunstaas spinner dichter bij de bodem. Wat betreft de lengte is het zo dat vissers zelden met een kunstaas spinner forel vissen die groter is dan 5 centimeter. Kleine spinners vangen echt beter.

Forel kunstaas lepels

Kunstaas lepels zijn een prima kunstaas om mee te vissen op forel. Ze worden tegenwoordig wat minder gebruikt en daardoor liggen er extra kansen als je een lepel als forel kunstaas gebruikt. Er is namelijk nauwelijks sprake van herkenning of dressuur waardoor forel sneller toe zal happen. Kunstaas lepels zijn met name geschikt als forel kunstaas door hun slanke vorm en de schitteringen die ze in het water teweeg berengen. Door hun slanke gestroomlijnde vorm kan je lepels prima in stromend water gebruiken. De schitteringen die een lepel onderwater maakt imiteren de prooivis van forel. Kies hoe dan ook niet te grote lepels. Lepels van een merk zoals Innovative Lures hebben een goede naam en kan je gerust gebruiken.

Shads als forel kunstaas

Ook shads en andere kleine softbaits zijn prima als forel kunstaas. Zeker met shadjes van een centimeter of 5 tot 7 kan je goed forelvissen. Zorg wel dat je, en dit geldt eigenlijk ook voor ander forel kunstaas, een niet te dikke onderlijn gebruikt. Het beste kan je een dunne fluoro carbon gebruiken, bijvoorbeeld die van het merk Jackson (die is speciaal voor forel bedoeld). Zo beweegt je kunstaas shad het meest natuurlijk over de bodem van het viswater. Shads die hebben aangetoond dat ze echte forelvangers zijn, zijn onder andere de Moby shad en The Shad van Jackson. Deze hebben een prima staartactie en hebben het formaat dat forel er zonder argwaan op af zal gaan.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.