Forel kunstaas

forel kunstaas plug

Met kunstaas worden elk jaar de grootste forellen gevangen. Maar wat is nu eigenlijk het beste forel kunstaas? Gebaseerd op vangstverslagen besloten wij een overzicht te maken. Hieronder sommen we het beste kunstaas voor forel op en lichten het kort toe.

Pluggen als forel kunstaas

Kunstaas pluggen behoren zonder meer tot het meest favoriete forel kunstaas. Daarom hebben we een uitgebreid forel pluggen assortiment. Het beste zijn kleine plugjes die een felle zwemactie hebben. Omdat de kunstaas plugjes klein moeten zijn vallen tweedelige plugjes eigenlijk af. Eendelige plugjes zijn dus een goede keuze. Afhankelijk van het water waar je in vist kan je ondiep of diep lopende plugjes gebruiken. Goed voorbeelden van ondiep lopend plugjes waar je goed forel mee kan vangen zijn de Salmo Tiny, de Salmo Lil Bug, de Salmo Minnow, en de kleine maten van de Spro Ikiru Crank, de Fox Rage Funk Bug, en de Salmo Hornet. Vis je in dieper water? Dan is en blijft de Salmo Hornet een goede keuze om mee te forelvissen. Wat betreft de kleuren kan je bij forel kunstaas pluggen het beste voor natuurlijke kleuren kiezen. Denk hierbij aan kleurimitaties van jonge voorntjes, baarsjes, of forel.

Kunstaas spinners

Wie aan vissen met forel kunstaas denkt, zal al snel aan kunstaas spinners denken. Met kunstaas spinners zoals de Mepps Aglia, de Bluefox Vibrax en de tailspinners van SpinMad worden elke jaar mooie forellen gevangen. Typische spinners om mee te forelvissen hebben vaak een iets ovaal blad, zijn soms wat verzwaard, en hebben een beperkte lengte. Met het ovale blad kan je goed in de stroming vissen. De verzwaring heb je nodig als het water flink stroomt. Zo blijft de kunstaas spinner dichter bij de bodem. Wat betreft de lengte is het zo dat vissers zelden met een kunstaas spinner forel vissen die groter is dan 5 centimeter. Kleine spinners vangen echt beter. We hebben er een flink wat in ons forel spinner assortiment.

forel kunstaas shad

Forel kunstaas lepels

Kunstaas lepels zijn een prima kunstaas om mee te vissen op forel. Ze worden tegenwoordig wat minder gebruikt en daardoor liggen er extra kansen als je een lepel als kunstaas gebruikt. Er is namelijk nauwelijks sprake van herkenning of dressuur waardoor forel sneller toe zal happen. Kunstaas lepels zijn met name geschikt als forel kunstaas door hun slanke vorm en de schitteringen die ze in het water teweeg berengen. Door hun slanke gestroomlijnde vorm kan je lepels prima in stromend water gebruiken. De schitteringen die een lepel onderwater maakt imiteren de prooivis van forel. Kies hoe dan ook niet te grote lepels. In ons forel lepel assortiment hebben we een aantal mooie kleine varianten.

Shads als kunstaas

Shads en andere kleine softbaits zijn prima als forel kunstaas. Zeker met shadjes van een centimeter of 5 tot 7 kan je goed forelvissen. Zorg wel dat je, en dit geldt eigenlijk ook voor ander kunstaas, een niet te dikke onderlijn gebruikt. Het beste kan je een dunne fluorocarbon onderlijn gebruiken, bijvoorbeeld die van het merk Jackson (die is speciaal voor forel bedoeld). Zo beweegt je kunstaas shad het meest natuurlijk over de bodem van het viswater. Shads die hebben aangetoond dat ze echte forelvangers zijn, zijn onder andere de Relax Kopyto shad, de Fox Rage Slick Shad, en de Berkley Pulse Shad. Deze hebben een prima staartactie en hebben het formaat dat forel er zonder argwaan op af zal gaan. In ons forel softbait assortiment vind je goede shads en andere baits voor forel.

Het onderstaande kunstaas vangt goed forel:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.