Gul vissen januari

gul vissen januari

Gul vanaf de kust vangen is iets voor het koudere jaargetijde. Zolang de gul nog niet is weggetrokken om op open zee kuit te schieten (meestal eind januari/begin februari) kan de zeevisser ook in januari prima gul vissen.

Gul vissen vanaf de kant

De gul is een typische bodemvis die het hele jaar door de voorkeur geeft aan een behoorlijke diepte. In de maand januari is dit niet anders. Dit betekent dat gul vissen vooral betekent dat je de diepste plekken moet opzoeken. Goede plaatsen langs onze kust zijn wat dat betreft de wateren in de buurt van Rotterdam zoals de Nieuwe Waterweg, Hoek van Holland, IJmuiden, Wijk aan Zee en Oostende. Op deze plaatsen kan je het beste vanaf pieren of in de voor de zeevaart begaanbare waterwegen gul vissen. Je zit dan in wat dieper water en hier trekt de gul in de winter naar toe. Hier kan in januari prima gul worden gevangen.

Gul vissen bij wrakken

Naast diverse kustplekken kan je in de winter prima bij wrakken gul vissen. Je kan hiervoor het beste van een betrouwbare charter boeken. Gelukkig zijn die er voldoende. Met een professionele boot brengt men je naar de wrakken langs onze kust. Deze wrakken trekken de gul aan omdat ze krabbetjes, kreeftjes, schelpjes en andere zeediertjes herbergen die op het menu van de gul staan. Tevens bieden de wraken beschutting voor de wat kleinere gul. Kortom bij wrakken kan je in januari altijd wel gul vissen. Tevens er kans op het vangen van vissoorten zoals wijting, schol of pollak.

Materiaal en aas gulvissen

De keuze voor het materiaal en het aas om mee te gul vissen is sterk afhankelijk van de vraag of je vanaf de kant of vanuit de boot (wrakvissen) gaat gul vissen. Vanaf de kant volstaan flinke strandhengels waarmee je een gram of 200 kan werpen. Met een lijn van 35/00, lood van een gram of 150, en een haak in de maat 2/0 ben je klaar om gul te vangen. Als aas kan je het beste zeepieren, krabbetjes, mesheften of zagers  gebruiken. Vanaf de boot kan je ook met natuurlijk aas gul vissen maar er wordt ook wel met zeevis kunstaas goed gevangen. Vooral met pilkers of shads maak je goede kansen. De hengel waarmee je vanaf de boot vist is bij voorkeur een niet te lange boothengel. Een lengte van 2.70 is prima. De hengel dient wel een werpgewicht van een gram of 300 te hebben omdat op volle zee de stroming sterk is en het aas en de lijn met zwaarder lood op de plek gehouden moeten worden. De lijndikte en de grootte van de haak verschillen bij het gul vissen vanuit de boot weinig van het vissen vanaf de kant. Eventueel kan een gevlochten lijn worden gebruikt (18/00 of meer).

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.