Zeevis aas

zeevis aas shad

Er zijn diverse aassoorten waarmee je in Nederland en België met succes kan zeevissen. Wij zetten het belangrijkste zeevis aas voor je op een rij.

Kunstaas als zeevis aas

Met zeevis kunstaas aan je hengel kan je prima zeevissen. Dit kan zowel met lepels, pluggen en shads vanaf de kant als vanuit boten. Vanuit boten zijn shads vaak favoriet, vooral omdat je er prima gul mee kan vangen. Vanaf de kust kan je goed op zeebaars vissen met shads. Ook met pluggen kan je, vooral in de zomer, zeebaars vanaf de kust vangen. En ofschoon het minder voor de hand ligt, ook platvis laat zich met kunstaas verleiden. Bekend is de zogenaamde platvislepel waarbij je de lepel maar daaraan een haak en een zeepier of zager met onderbrekingen van een minuut met korte slagen binnenvist. Vooral bot kan je met deze zeevis aas combinatie deze manier vangen.

Zeepieren en zagers als zeevis aas

Zeepieren en zagers zijn een klassiek zeevis aas voor veel vissers. Je kan ze zelf steken zodat je goedkoop zeevis aas hebt om mee te vissen. Dit kan je dan het beste doen als het eb wordt. Aan de gaatjes en het zand en de hoopjes zand zie je goed waar de zeepieren zitten. De kans is groot dat je ook zagers tegenkomt. Mocht je geen zin of tijd hebben dan kan je zeepieren en zagers in vrijwel iedere hengelsportwinkel aan de kust kopen. En wat betreft de vangsten: zeepieren en zagers zijn bij vrijwel alle zeevissen in trek. Je vangt er onder andere platvis, gul, wijting, pollak en zeebaars mee.

Krab en garnalen als zeevis aas

Krabbetjes en garnalen zijn een prima zeevis aas. Je kan ze zelf vangen om zo goedkoop te vissen maar ook kopen in een winkel die thuis is in de hengelsport. Om met krabbetjes te vissen kan je (dode) kleine zachte krabbetjes gebruiken. Veel zeevissers gebruiken echter alleen het vlees van de krab. Om met krab te vissen is een wat grotere haak een aanrader (2/0 of 3/0). Dan blijft de krab beter op je haak zitten. Ook gebruiken veel sportvissers wat garen of elastiek om de krabbetjes of het krabvlees op de haak te binden. Dan kan je er verder mee ingooien. Hetzelfde geldt voor garnalen ofschoon je garnalen ook kan gebruiken door je haak in hun kop te prikken. Met krabbetjes en garnalen kan je diverse zeevissen vangen. Krab werkt vooral goed voor het vangen van gul en zeebaars. Garnalen als zeevis aas leveren vaak platvis of zeebaars op.

Vis en inktvis als zeevis aas

Veel zeevis eet vis. Dit betekent dat je door vis als zeevis aas te gebruiken een goede kans hebt om iets met je hengel binnen te halen. Een bekende vis die als zeevis aas wordt gebruikt is makreel. De mooie opvallende kleuren en de herkenbare smaak maken de makreel geliefd bij veel vissen. Je kan een stukje makreel gebruiken, of met een halve makreel. Dit laatste vindt meestal plaats als je vanuit een boot vist. Dan is de kans op grote vis groter en heb je dus ook groter aas nodig. Andere vissen die als prima zeevis aas gelden zijn spiering en een stripje zalm. Ook met inktvis als aas kan je goed zeevissen. Enkele stripjes aan je haak werken prima. De soorten zeevis die je kan vangen als je met vis en inktvis vist zijn talrijk. Gul, wijting, platvis (bot), zeebaars maar ook geep laten zich door vis en inktvis verleiden.

Zeevis kunstaas:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.