Zeebaars vissen in de herfst

zeebaars vissen herfst

Ofschoon de zeebaars bekend staat als een zomervis blijft deze tot en met de herfst goed op zeebaars vissen. Zowel met natuurlijk aas als met zeevis kunstaas kan men de zeebaars in dit jaargetijde aan de schubben komen.

Zeebaars vissen natuurlijk aas

Zeebaars is een rover. Natuurlijk aas zoals spiering, steurgarnalen, zagers, inktvis, zeepieren en strippen makreel behoren tot de favorieten. Zeebaars vissen kan met vastlood montages en lange hengels (4 meter en meer) vanaf het strand. Veelal wordt hierbij lood van 100 gram gebruikt en een haakmaat 2/0 of 3/0 en lijn met een dikte van 35/00. Als onderlijn kan aan fluocarbon met een dikte van 42/00 tot 45/00 worden gedacht. Ook met een dobbermontage en natuurlijk aas kan je prima zeebaars vissen. Een lange zeehengel (vanaf 4 meter,) een hoofdlijn van 35/00 (of  het rekloze dyneema van 12/00), een snoekdobber, een fluocarbon onderlijn van 25/00 en een haak in de maat  1/0 of 2/0  vormen het materiaal. Om het aas tijdens het vissen op de juiste diepte te houden, d.w.z. tegen de bodem, kan een loodje van 25 gram worden gebruikt.

Kunstaas zeebaars vissen

Met een stevige spinhengel laat de zeebaars zich vanaf de kant belagen. Zorg er wel voor dat je bij het zeebaars vissen in de herfst kunstaas gebruikt dat wat dieper loopt. Oppervlakte kunstaas en kunstaas dat ondiep loopt werken vooral in de zomer. Goed kunstaas voor de herfst zijn jigkoppen met een twister op de haak (vooral de bucktail gebonden!), shads, dieplopende pluggen (bijvoorbeeld de Rapala Minnow, Magnum en Countdown), lepels (met name de Toby) en pilkertjes. Laat de keuze voor het kunstaas afhangen van de diepte van het water. Bij erg diep water zijn jigkoppen en shads een goede keuze. Bij ondieper water kunnen pluggen en lepels voor succes bij het zeebaars vissen zorgen.

Zeebaars vissen goede plekken

De zeebaars kan overal langs onze kunst worden gevangen. Toch heeft de zeebaars een voorkeur voor plekken waar stroming en steenstortingen/obstakels samenkomen. Pieren, strekdammen en andere golfbrekers zijn prima plaatsen. Met name daar waar het water relatief ruw is treffen we de zeebaars aan. Let ook goed op andere vissers. Daar waar meerdere mensen zeebaars vissen zit geheid vis.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.