Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Wrakvissen winter

wrakvissen winter

In de winter heeft de zeevisser minder kans om vanaf de kust vis te vangen. De meeste vissen hebben de kust ingeruild voor dieper water. Met een boot wrakvissen is dan een goed alternatief.

Aantrekkingskracht wrakvissen

Wrakken vormen voor de vissen in de Noordzee een prima schuilplaats. Ze kunnen zich er verstoppen en verbergen. Daarnaast zijn op de wrakken beplanting, algen, schelpjes, mosselen, krabben en kreeftjes te vinden. Deze vormen aantrekkelijk voedsel voor zeevissen. Ook jonge vis zit vaak bij wrakken. Omdat deze jonge vis op het menu van andere (grotere) vissen staat,  zorgt hun aanwezigheid voor extra aantrekkingskracht. De diversiteit aan zeevis is bij wrakken meestal groot. Veelal zullen we kabeljauw, gul, pollak, wijting en schol bij de wrakken aantreffen. Daarom kan je bij het wrakvissen zowel veel vis als veel verschillende vissen vangen.

Wrakvissen is effectief vissen

Voor zeevissers is wrakvissen niet alleen aantrekkelijk omdat ze weten dat er bij wrakken vis zit, maar ook omdat ze het zoeken naar vis eenvoudiger maken. De bodem van de zee langs onze kust bestaat overwegend uit zand. Het vinden van vis kan hierbij, ondanks visvinders en sonars, nog een aardige zoektocht zijn. De vis beweegt zich in scholen en is niet altijd op een vaste plek te vinden. Door van tevoren koers naar wrakken in te stellen gaan we recht op ons doel af. We hoeven geen vlaktes af te zoeken en we weten zeker dat er vis zit. Dat maakt wrakvissen vaak erg succesvol.

Wrakvissen materiaal

Om bij het wrakvissen de gehaakte vissen te landen is een stevige boothengel van een meter of 2.70 het beste. Met de hengel zal een gewicht van een gram of 400 geworpen moeten kunnen worden. Als draad nemen we bij voorkeur gevlochten lijn. De dikte van deze gevlochten lijn kan rond de 30/00 liggen. Als onderlijn nemen we normale lijn met een dikte van 50/00. In combinatie met 350 gram lood en een haak (of meerdere haken) met de grootte 2/0 kunnen we bij het wrakvissen prima uit de voeten. Sommige sportvissers zullen 350 gram lood wat veel vinden, maar bij het vissen bij een wrak moet je niet alleen snel op de juiste diepte zitten, het is ook prettig als je lijn niet in de war raakt met die van een andere sportvisser. Het wat zwaardere lood zorgt hierbij dat je lijn niet afdrijft, en is bij het wrakvissen zonder meer aan te raden.

Wrakvissen aas

Als aas wordt bij het wrakvissen vaak natuurlijk aas gebruikt zoals zeepieren, mesheften, zagers, krabjes of stukjes vis. Maar ook zeevis kunstaas zoals shads en pilkers zijn zeer geschikt om mee te wrakvissen. Houd er bij het vissen met kunstaas wel rekening mee dat het aas met enige regelmaat moet bewegen. Dit zorgt dat de pilker of de shad voor een visje wordt aangezien wat de kans vergroot dat er bij het wrakvissen een grote vis in zal bijten.

Zeevis kunstaas:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.