Meerval vissen Maas

Meerval vissen kan op steeds meer plekken in Nederland en Vlaanderen. In deze video gaan Thom en Thomas meerval vissen op de Maas. Deze rivier herbergt steeds meer grote meerval.

Hoe meerval vissen in de Maas

Je kan op verschillende manieren meerval vissen. Een manier die erg succesvol is, is het vissen vanuit de bellyboat. Je vist dan verticaal oftewel recht naar beneden. Met een schuifloodje en twee haken vis je net boven de bodem. Als aas zijn dauwpieren favoriet. Deze worden op de haken geregen zodat er een flinke smakelijk hap voor de meerval ontstaat. Een visvinder is hierbij een must. Die gebruik je om prooivissen en de meerval zelf te vinden en het aas net boven zijn hoofd stabiel te houden. Omdat meerval een bodemvis is, betekent dit in de praktijk dat je een meter boven de bodem vist.

Materiaal voor meerval

Als je op de Maas gaat meerval vissen dan heb je een meerval hengel nodig. Dit zijn korte hengels met een stevige body. Hier zet je een goede reel op. Als lijn is 40/00 gevlochten lijn een aanrader. De meervallen in de Maas zijn sterk en als ze wegduiken zal je flink wat kracht moeten zetten. Als onderlijn kan je het beste een kevlar onderlijn gebruiken. Dit is soepel en sterk. Gebruik geen stalen onderlijn! Dat voelt de meerval en dan laten ze los. Wat betreft de haken wordt voor meerval vaak een dreg in combinatie met een enkele haak gebruikt. De dreg is de bovenste haak terwijl de enkele haak aan de onderkant hangt. Zeker als de meerval op de Maas wat twijfels dan blijken ze vaak de onderste haak te grijpen. Dat deze manier van vissen werkt blijkt wel uit de video. Thom en Thomas vangen een hele dikke meerval!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.