Snoekvissen Oude Maas

Snoekvissen op grote rivieren is een prachtige bezigheid. De snoeken zijn er sterk en mooi getekend. In de video zie je hoe Thom en Mitchell gaan snoekvissen in de Oude Maas. Ze vissen vanuit een boot en gaan zo enkele goede stekken af.

Kunstaas snoekvissen Oude Maas

Voor het snoekvissen in de Oude Maas zijn een aantal soorten kunstaas erg goed. Ten eerste zijn dit kunstaas pluggen. Denk hierbij vooral aan pluggen en crankbaits van merken zoals Rapala, Berkley en Salmo. Deze bezitten vaak ratels en zorgen onderwater voor heel wat rumoer. Het is hierbij verstandig om meerdere soorten bij je te hebben. Hierbij doelen we op zowel ondiep lopende als diep lopende pluggen. Ook verschillende kleuren zijn een aanrader omdat de kans groot is dat bepaalde kleuren het soms beter doen dan andere. Naast pluggen kan je ook echte ratelaars gebruiken om mee te vissen op de Oude Maas. Mitchell laat deze zien en vist er graag mee.

Materiaal en vangsten Oude Maas

De mannen werpen heel wat af. Bij voorkeur gebruiken ze hierbij een hengel met een wat stijve/hard actie, een molen in de maat 3000 en een lijn van 0.10 mm met een trekkracht van 8 a 9 kg. Dit lijkt veel maar als je in de stroming vist en een dikke vis haakt dan is dit echt nodig. Vergeet ook een stalen onderlijn niet. Voor het snoekvissen in de Oude Maas, maar ook op andere wateren, is dit een echt must. Dit werpt zijn vruchten af, dat blijkt maar weer eens in de video. Na een kleine snoekbaars krijgt Mitchell er een hele dikke metersnoek aan. Hij is blij dat hij een stalen onderlijntje heeft gebruikt. Na een mooi dril wordt deze snoek geland, onthaakt en gaat hij weer terug het water in. Zo zie je maar weer dat snoekvissen in de Oude Maas erg succesvol kan zijn!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.