Tips roofvissen met Marco Kraal

In deze aflevering van VisTV geeft Marco Kraal een masterclass over het vangen van roofvis op de rivier. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten technieken en materialen om mee te vissen. Maar war kan je het beste kiezen?

Welk materiaal voor het roofvissen?

Marco neemt bij het roofvissen op de rivier meestal 4 verschillende soorten hengels mee. Een verticaalhengel voor het vissen langs de waterkanten op snoekbaars, welke hij vaak combineert met een groene of bruine shad. Naast de verticaalhengel neemt hij ook een ultralight spinhengel mee om op baars en roofblei te vissen. Op deze hengel plaatst hij vaak kleine pluggen welke vaak in de smaak vallen bij de kleinere roofvissen. Ook neemt Marco een hengel voor het slepen achter de boot van 2.40m mee voor het vissen met de grotere pluggen. Als laatste heeft Marco nog een dropshothengel van 2.55m met een subtiele hengeltop bij zich.

Welke stekken zoek je op?

Als Marco op de rivier gaat roofvissen zoekt hij vooral naar variatie. Op het midden van de rivier wordt er weinig of niks gevangen. Je kan dan beter de onderbrekingen opzoeken. Vooral in de bochten van de rivier stroomt het wat harder en is het vaak dieper Hier kun je zeker roofvis verwachten. Ook bruggen, gemaaltjes en inhammetjes werken vaak goed. Havens en meerpalen zijn vaak plekken waar kleine vis zich verstopt en hier wordt op gejaagd door roofvis zoals snoek, baars en snoekbaars.

In welke seizoenen kun je het beste roofvissen?

In principe kun je het gehele jaar rond roofvissen. In de winter vist Marco wat trager met groter kunstaas in vergelijking tot andere seizoenen. Het voordeel van rivieren is dat ze vaak relatief ondiep zijn. Ook in de winter kun je hier roofvis in het ondiepe verwachten. Het water is vaak troebel door zanddeeltjes en kleideeltjes wat wordt verspreid door de stroming en de roofvis bevindt zich vaak in niet al te diep water.

Welk kunstaas kies je voor roofvis?

In principe kun je met elk soort kunstaas roofvis vangen. Shads van 10 tot 15 cm in de kleur groen en bruin werken vaak goed bij Marco op de rivier. Jigheads van 15 tot 25 gram, afhankelijk van de wateromstandigheden, zijn ideaal voor dit kunstaas. Pluggen zijn ook vaak zeer effectief. In de zomer vist hij graag met kleinere pluggen die niet al te diep lopen en in de koudere seizoenen kiest hij graag voor grotere pluggen die iets dieper lopen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.