Vissen vanaf de kant

Op groot water denk je als visser al gauw dat je een bootje nodig hebt. Toch kan je bij het vissen vanaf de kant ook erg goed gevangen. In de video zie je hoe Tamme en Paul vanaf de kant op een rivier vissen. Bij rivieren zoals de Waal, Merwede, Rijn, Maas en Nederrijn levert vanaf de kant vaak mooie vissen op. Zo kan je snoekbaars, baars, roofblei en snoek vangen.

Kunstaas en materiaal

In de video legt Paul uit dat hij vanaf de kant kant graag met een aantal soorten kunstaas vist. Zijn top drie bestaat daarbij uit:

  1. Kleine pluggen en crankbaits. De Salmo Hornet, de Rapala Shad Rap en de Rapala Jointed Shad Rap zij hierbij aanraders.
  2. Softbaits. Goede vangers zijn de Fox Rage Zander Pro Shad en de Fox Rage Slick Shad.
  3. Tailspinners zoals de tailspinners van SpinMad.

Wat betreft de hengel, molen en lijn legt Paul uit waar hij het liefste mee vist. Hij gebruikt voor hardbaits (pluggen en crankbaits, tailspinners) een hengel van 2.40 meter en voor het vissen met softbaits een hengel van 2.70 meter. Beide hengels hebben wel een stijve/stugge actie zodat je het kunstaas goed kan aanvoelen en goed de haak kan zetten. Als molen gebruikt hij een molen in de maat 3000 en als lijn een gevlochten lijn van 10 honderdste (0.10 mm) dik.

Tactiek vissen vanaf de kant

Om een goede plek te vinden om te vissen vertelt Paul dat je vooral goed op de stroming moet letten. Daar waar er stroming in de rivier is zit je meestal wel goed. Op een krib zie je vaak dat de stroming (stroomafwaarts) een keerstroom veroorzaakt. Daar kan je goed vissen. In de keerstroom doen kunstaas pluggen het vaak erg goed. Als je deze binnenvist moet je er wel op letten dat je deze niet passief vist maar met wisselende snelheden en tikjes werkt. Voel je dat de plug steeds tegen de bodem loopt? Vis hem dan wat minder snel binnen. Als je met kunstaas shads vanaf de kant gaat vissen dan is het belangrijk dat je na elke keer dat je hem een paar slagen binnen hebt gevist, even laat rusten. Hij zakt dan weer terug naar de bodem waarna je hem weer een paar slagen kan binnenvissen. Dat deze tactieken werken blijkt wel uit de video. Het vissen gaat niet makkelijk maar toch wort er baars en een dikke snoek gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.