Vissen op de rivier

Vissen op de rivier is afwisselend en spannend om te doen. In de video zien jullie hoe Jan Willem en Jeremy Staverman van Berkley op de rivier gaan vissen op roofvis. Het weer zit niet echt mee. Ze weten toch een aantal mooie vissen te vangen.

Vissen op de rivier stekken

Rivieren zijn groot en er is heel wat water wat je af kan vissen. Waar zoek je nu de beste stekken als je gaat vissen op de rivier? Jeremy legt uit dat er een aantal stekken is waar je meer kans hebt op roofvis. Dit zijn onder andere stekken waar waterplanten te zien zijn. Hier verschuilen zich vlaak kleine visjes en snoek ligt er met enige regelmaat in een hinderlaag. Al werpend met kunstaas zoals softbaits maak je hier zeker kans. Wil je snoekbaars vangen? Probeer dan vooral stekken te vinden met een harde bodem (zand, stenen) in de buurt van oneffenheden of obstakels. Daar ligt de snoekbaars vaak op de loer. Andere goede stekken zijn plekken waar waterwegen samenkomen en plaatsen waar boten liggen (haventjes).

Materiaal vissen op de rivier

Met wat voor materiaal kan je nu het beste vissen? Jeremy maakt bij voorkeur gebruik van wat kleinere strakke hengels. Vis je vanaf de kant dan mogen de hengels wat langer zijn. Je kan zowel met een vismolen als met een reel vissen. Het is wel fijn als de molen niet te zwaar is. Bij veel moderne vismolens is dit het geval. Als vislijn is gevlochten vislijn een must. Dit mag vanuit de boot best dun zijn (0.08 mm). En wat voor aas kan je het beste gebruiken? Zoals al eerder gezegd zijn softbaits vaak favoriet. Wat slanke shads zijn daarbij vaak een goede keuze. Goede kleuren zijn chartreuse / groen en wit. Hier kan je zowel snoek, snoekbaars als baars mee vangen. En wat in de video niet naar voren komt maar wat wij graag naar voren brengen: probeer ook eens met kleinere pluggen of tailspinners te vissen op de rivier. Daar wordt op rivieren niet alleen snoek, snoekbaars en baars maar ook roofblei mee gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.