Een spannend dagje roofblei vissen

Roofblei kan een enorm leuke vangst zijn, of dat nou bijvangst is of dat er gericht op vist. In deze video neemt Thijs van den Akker je mee naar een sessie roofblei vissen waarbij hij, naast het vangen van een paar mooie exemplaren, de materialen en de technieken toelicht.

Materialen voor roofblei vissen

Om op roofblei te vissen, gebruikt Thijs graag een baitcaster. Dit is echter geen noodzaak bij de visserij op roofblei, in principe voldoet iedere spinhengel. Twijfel je nog tussen een reguliere molen of een reel? Bekijk onze tips over het kiezen van een molen of reel. Thijs gebruikt een hengel van 2,40m lang met een werpgewicht van 5 tot 21 gram. Omdat de roofblei een vis is die wordt getriggerd door snel binnen te halen, wordt er aangeraden om een molen te gebruiken met een hogere inhaalsnelheid.

De roofblei jaagt vooral op basis van zijn zicht. Wanneer je in een helder water vist, wordt ook aangeraden om een voorslag van fluorocarbon te gebruiken. Als je een voorslag van fluorocarbon gebruikt, is 25/00 tot 35/00 prima. Als je vist met een stalen onderlijn, bestaat er een kans dat de roofblei je onderlijn opmerkt en jouw kunstaas niet zal pakken. In het water is een voorslag van fluorocarbon vrijwel onzichtbaar en dit komt jouw vangsten zeker ten goede

Welk kunstaas kun je het beste gebruiken?

Vaak worden er veel stekken afgevist bij deze visserij, hiervoor leg je veel meters af. Om zo comfortabel mogelijk op pad te gaan is het belangrijk om licht bepakt te zijn. Thijs gebruikt zelf  één tacklebox met een paar kustaasjes, wat voor hem ruim voldoende is.

Tijdens deze sessie heeft Thijs verschillende soorten kunstaas gebruikt. Als eerste werd er een roofblei gevangen met een popper. Daarnaast heeft Thijs  gevist met de Salmo Slider, een lieveling  van Thijs. Dit kunstaas kun je snel binnenhalen en schiet veel uit van links naar rechts. Dat is perfect voor roofblei. Ook vist hij vaak met de Salmo Thrill en de Fox Rage Slick Stick die speciaal lijken te zijn gemaakt voor roofblei. Dit kunstaas blijft óók in hele sterke stroming recht lopen en komt niet naar het oppervlakte tijdens het binnenhalen. Ook gebruikt Thijs vaak een shad om op roofblei te vissen. Als je dit doet, zal je wel snel en zenuwachtig binnen moeten halen. Want dat is wat de roofblei aantrekt.

Het onderstaande kunstaas vangt goed roofblei:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.