Baarsvissen met hardbaits

In deze aflevering van ROX Rage TV gaat Thijs van den Acker een dagje baarsvissen met hardbaits. Thijs gebruikt technieken en hengels om een paar mooie baarzen te strikken. Het kunstaas dat  wordt gebruikt is over het algemeen klein tot middelgroot, ongeveer van 5 tot 10 centimeter.

Molen of reel

Thijs vist met zowel een reel als een molen. Als Thijs met een twitchbait vist, gebruikt hij een reel. Dit is zijn persoonlijke voorkeur. De redenering van Thijs is dat hij dan beter kan manoeuvreren met zijn kunstaas. Als je snel vist, is het handig dat je met de reel ook weer snel kan werpen. Grotere hardbaits vist Thijs ook vaak met de reel. Kleiner kunstaas (< 5 gram) is daarentegen moeilijker om te werpen met een reel. Voor dat soort kunstaas gebruikt Thijs liever zijn spinhengel.

Een tijdje later reist Thijs af naar een rivier om daar een paar mooie baarzen te vangen.  Zodra Thijs bij een stek aankomt, probeert hij zoveel mogelijk water af te vissen. Het kan zijn dat er nét onder dat ene talud een paar mooie baarzen verscholen liggen Het zou zonde zijn als je deze mist omdat je te vroeg verkast naar een andere stek. Thijs werpt zijn hardbaits vaak dicht langs het talud, waar stenen en mosselen liggen.

Wat voor soort hardbaits gebruik je?

Thijs gebruikt bij deze visserij niet al te grote hardbaits. De baarzen jagen vooral op speldaas, die je vaak vlak langs de kant kunt zien. Deze visjes zijn niet groter dan 5 centimeter, om die reden vist Thijs onder andere met de Slick Stick, Rattlin Hornet en de Salmo Butcher. De reden dat Thijs met hardbaits vist, is omdat de vissen vrij actief zijn. Ze liggen vaak ondiep en jagen daar op prooivis. Met hardbaits kan hij veel meters afleggen om zo zijn kans op een paar mooie baarzen te vergroten. Met name met Salmo pluggen vist hij graag.

Thijs knoopt zijn lijn meestal direct aan de heardbait. Kleine speldjes/swivels vindt hij vaak te zwak om een grote vis mee te vangen. Ook beïnvloedt zo’n speld/swivel de actie van de plug. Als je je lijn direct aan het kunstaas knoopt, behoudt deze volgens Thijs zijn actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.