Baarsvissen op rivierplassen

Baarsvissen op de rivier. Uitdagend, maar ook zeker belonend. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? In deze video neemt Thijs van den Acker je mee naar de waterkant en leert je de fijne kneepjes van het baarsvissen op rivierplassen.

Aassoorten voor het beste resultaat voor het baarsvissen

Het soort aas dat je gebruikt hangt van veel factoren af. Ten eerste is de diepte van het water een belangrijk punt waar je op moet letten. Heb je geen fancy voerboot met een dieptemeter? Bekijk de video van Sportvisserij Nederland om de diepte van het water te meten zonder dieptemeter.

Thijs vist graag met shads tussen de 7 en 11 centimeter. De loodkop is vaak tussen de 3,5 en de 10 gram, afhankelijk van de diepte van het water en of je langzaam of juist agressief wilt vissen. Het kan voorkomen dat de vis jouw shad niet interessant vindt, dan heb je een andere aanpak nodig om succesvol te baarsvissen. Wat Thijs graag gebruikt in deze situatie is de Carolina Rig. In de video zie je dat afwisseling vaak de sleutel tot succes is, Thijs hengelt gelijk een dikke baars naar binnen. Vissen met de Carolina Rig werkt vaak goed als je merkt dat de vis niet erg actief is. Het voordeel van de Carolina Rig is dat je onderlijn gewichtsloos is. Het loodje op je lijn schuift heen en weer wat een aantrekkelijk geluid produceert voor de baars.

Technieken baarsvissen op de rivier

Je kunt je kunstaas op verschillende manieren binnenhalen. Vis je met een shad? Laat je shad eerst zakken en dan kun je beginnen met het langzaam binnenhalen. Wat vaak goed werkt is om je shad nét boven de bodem binnen te draaien voor een natuurlijk effect. Als je merkt dat je op een plas een agressievere aanpak nodig hebt, dan haal je met enkele snellere slagen van je molen met beweging van de hengel erbij de shad sneller binnen om hem zo extra actie te geven.  

Ga je met de Carolina Rig baarsvissen? Met deze techniek kun je de minder actieve vissen tóch aan de haak slaan. Je begint met je lood laten zakken, daarna sleep je je kunstaas(vaak een kreeftimitatie) langzaam over de bodem met korte tussenpauzes. Valt jouw kunstaas in de smaak bij een hongerige baars en voel je hem aan het aas trekken? Wacht met aanslaan tot je de vis voelt wegzwemmen. Doe je dit bij de aanbeet, is de kans namelijk groter dat je misslaat. Bekijk deze pagina voor een aantal tips voor de beste stekken voor het baarsvissen!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.