streetfishing

Streetfishing

Streetfishing, ook wel urbanfishing en straatvissen genoemd, is overgekomen uit Parijs en Berlijn. Streetfishing is een nieuwe trend binnen het vissen op roofvis die enkele jaren geleden is ingezet. Streetfishing wordt met het jaar populairder en er worden steeds meer wedstrijden en toernooien georganiseerd. Maar wat is streetfishing nu precies? Wij schreven er een stukje over.

Wat is Streetfishing?

Streetfishing staat voor het met licht materiaal vissen op roofvis in het centrum van de stad. Het gebeurt vooral in de grachten en kanalen waarbij met diverse soorten kunstaas op roofvissen zoals snoekbaars, baars, en snoek wordt gevist. Goede plekken om te streetfishen zijn meestal de kanten, (onder) bruggen, bij boten, of plekken waar verschillende wateren bij elkaar komen. Het leuke van streetfishing is dat het is een hele actieve manier van vissen is waarbij je van stek naar stek loopt. Om dit mogelijk te maken neemt de echte streetfisher licht materiaal mee en zorgt hij er ook voor dat hij niet teveel spullen bij zich heeft. Het gebruik van licht materiaal heeft ook als voordeel dat je de vis goed voelt vechten. Bij streetfishing heb je dus veel actie aan de lijn.

Streetfishing materiaal

Het materiaal dat je voor streetfishing gebruikt begint eigenlijk bij de keuze voor de juiste werphengel. Dit is bij voorkeur een ultra lichte hengel met een flexibele top. Het werpgewicht van een dergelijke hengel is meestal een gram of 10. Hier hoort natuurlijk een compacte molen bij. Vaak zie je dat streetfishers met een molen of reel vissen met een grote van 500 of 1000. Een dergelijke kleine molen of reel past niet alleen goed bij de hengel maar is ook voldoende aangezien er geen grote afstanden geworpen hoeven te worden. Als lijn kan je het beste een dunne gevlochten lijn gebruiken. Is er kans op snoek of snoekbaars? Dan mag ook een dunne stalen of fluorocarbon onderlijn niet ontbreken. Verder is het belangrijk dat je een onthaakmat bij je hebt, zodat de vis niet op de stenen terecht komt bij het onthaken. Uiteraard heb je ook voor streetfishing een VISpas nodig en vergeet vooral je camera niet zodat je je vangsten kunt tonen aan je vrienden.

Streetfishing kunstaas

Het is bij streetfishing belangrijk om een gevarieerd assortiment aan licht kunstaas te hebben, zodat je makkelijk en snel kunt switchen tussen verschillende kleuren en materialen. Vooral shads en allerlei andere soorten softbaits zijn favoriet. Hier vissen de streetfishers al werpend en verticalend de stekken mee af. Omdat je in de stad nog wel eens vast kan komen te zitten aan stenen, palen of rommel in het water, is het dan ook niet zo erg als je eens wat kunstaas verspeelt. Shads en andere softbaits zijn relatief namelijk goed te betalen. Dit neemt niet weg dat je er nog andere soorten kunstaas zijn die je goed zou kunnen gebruiken. Kleine plugjes en spinnertjes zie je ook nog wel eens. Wat je ook gebruikt, wissel vooral af. Onze steden zitten vol met verschillende roofvissoorten. Afhankelijk van de roofvis en de dag werkt het ene kunstaas beter dan het andere. Dit blijft een kwestie van uitproberen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.