Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Mepps

mepps spinners

Kunstaas van Mepps behoort tot het best vangende kunstaas ter wereld. Vooral de spinners van Mepps hebben een zeer goede naam. Ook in Nederland en Vlaanderen wordt graag met deze spinners gevist. Maar waar komt dit befaamde merk Mepps eigenlijk vandaan en met welke spinners kan je het beste vissen? Hieronder zullen wij deze vragen voor je beantwoorden.

Mepps kunstaas geschiedenis

Het merk Mepps is in 1938 ontstaan. Het staat voor Manufacture d’Engins de Precisions pour la Peche Sportive. Vrij vertaald betekent dit precisie materiaal om mee te sportvissen. Het was de Fransman Andre Meulnart die aan de basis van Mepps stond. Hij bouwde in de jaren 30 een draaiend stukje kunstaas om mee te forelvissen. Dit kunstaas leek in het water nogal op een vlinder, vandaar dat hij het de Mepps Aglia noemde (vlinder in het Latijn). Tegenwoordig zie je deze naam nog steeds terug in het assortiment. De uitvinding van meneer Meulnart betekende niet dat het merk direct wereldwijd een succes werd. Hier was, net als bij het Finse merk Rapala, Amerikaanse hulp voor nodig. Het was Tod Sheldon die het merk groot maakte. Hij probeerde als eigenaar van een hengelsportwinkel in Wisconsin een spinner van Mepps uit en ving er direct forel mee. Hierdoor was hij zo enthousiast dat hij besloot de spinners in zijn kunstaas assortiment op te nemen. Inmiddels is Mepps zo groot en bekend geworden dat het een van de grootste kunstaasmerken ter wereld is. Vooral de Lusox spinner,  de Tandem spinner, de Mepps Aglia, en de Mepps Aglia Streamer spinner hoge ogen.

mepps kunstaas vissen

Mepps Lusox

De Mepps Lusox is zonder twijfel een topper op het gebied van snoekvissen, snoekbaars vissen en baars vissen. De spinner heeft een licht geknikt blad met in het midden over de lengte een  donker streep of donkere strippen.  Verder staan er kleine schubjes op het spinnerblad zodat het nog meer op een klein aasvisje lijkt. Kenmerkend voor de Mepps Lusox is de rode pluim die om de dreg is bevestigd. De Mepps Lusox is het meest succesvol in de goudkleurige uitvoering, de zilverkleurige uitvoering, of de fluorescerende zilverrode uitvoering. De kleine maat 1 is prima voor het baarsvissen. De maten 2 en 3 zijn beter geschikt om mee te snoeken of snoekbaarzen.

Mepps Tandem Spinners

Voor het snoekvissen heeft Mepps tandemspinners in het assortiment. Het gaat om spinners waar twee spinnerbladen aan zijn bevestigd. Deze combinatie zorgt voor extra drukgolven onder water waardoor met name snoek het kunstaas sneller in het vizier krijgt. De tandem spinners zijn er in diverse opvallende kleuren. Zoek je fluorescerend groen, geel of rood, in deze kleuren wordt de tandem spinner aangeboden. Omdat de tandem spinner vrij zwaar is (een gram of 25) kan je hem het beste gebruiken voor het snoeken of het snoekbaarzen op grote snoekbaars. Voor baars kan je beter gebruik maken van de hieronder omschreven Mepps Aglia.

Mepps Aglia

Het aanbod Aglia spinners is zeer breed. Zowel voor het baars vissen, forelvissen als snoek vissen kan je uit diverse spinners kiezen. De basis Aglia is een vrij korte bolle spinner, waarbij er vaak ook nog een body of kraaltje aan de spinnerstang is bevestigd. Je hebt ze in de kleuren goud, zilver, en koper maar ook in diverse felle fluorescerende kleuren. Specifieke aandacht verdienen de Aglia spinners waarbij een bosje haar of wol rondom de dreg is aangebracht. Deze vangen zeer goed. Een variant hiervan die bij veel sportvissers geliefd is is de Mepps Aglia streamer. Deze spinner bestaat uit een Aglia spinner waarbij de dreg is verlengd door een bos haar met daarin een enkel haakje en tot slot een klein dregje. De Aglia streamer blinkt niet alleen door het water, hij zorgt er ook voor dat de bos haar aantrekkelijk op en neer danst. Al met al een erg smakelijke hap waar veel snoeken en baarzen niet vanaf kunnen blijven.

Video

Wij zijn zelf een echte fan van Mepps spinners. Hieronder zie je enkele video’s die we zelf hebben gemaakt:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.