Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Baars vissen wormen

baars vissen wormen mooi

Baars vissen met wormen is naast het vissen met kunstaas zoals pluggen, spinners en softbaits een erg succesvolle manier om baars te vangen. Deze stekelige gestreepte rovers zijn gek op dit bewegelijke aas.  Het is dan ook niet zo gek dat baars vissen met wormen een zeer favoriete manier van vissen in Nederland en Vlaanderen is.

Baars vissen materiaal

Eigenlijk kan je met elke hengel wel baars vissen. Toch heeft een niet te lange hengel de voorkeur. Hiermee kan je namelijk ook op wat grotere afstand baars vissen. In combinatie met een goede niet al te grote werpmolen met 18/00 tot 22/00 nylon lijn heb je een prima basis. Verder kan je kiezen uit het vissen met de dobber of op de bodem. Dobbervissen is bij menigeen favoriet. Maar ook zonder dobber kan je met wormen baars vissen. Door enkele loodjes op de lijn te zetten en de worm(en) langzaam met rukjes binnen te vissen kan je prima baars vangen. Voor welke techniek je ook kiest, let wel op dat je goede wat langere en vooral dunstelige haken hebt. Dit houdt de wormen tijdens het baarsvissen langer in leven. Tevens kan je met een langstelige haak meer worm kwijt. Zo vis je selectiever op grote baars.

Soorten wormen baars vissen

Je kan met verschillende soorten wormen baars vissen. De bekendste zijn de dauwpier en de mestpier. Dauwpieren zijn relatief lange wat dikkere wormen. Ze danken hun naam aan het feit dat je ze in de vroege ochtend nog wel eens (in de dauw op) op het gras aantreft.  Mestpieren zijn kleine beweeglijke wormen die meestal donkerrood van kleur zijn. Ze komen vooral voor op plekken waar veel organische afvalstoffen zijn (mesthopen). Met beide soorten wormen kan je prima baars vissen. Met de wat grotere dauwpieren vis je wel wat selectiever op grote baars. Een bundeltje mestpiertjes daarentegen, kan het op sommige dagen ook erg goed doen. Dit blijft een kwestie van uitproberen.

baars vissen wormen vangst

Baars vissen met beweging

Het aantrekkelijke van baars vissen met wormen is dat het aas zelf al voor beweging zorgt in het water. Zo trekt het vanzelf de baars aan. Om de baars nog wat meer te lokken is het goed om tijdens het baars vissen de worm(en) zelf ook wat in beweging te houden. Dat kan op verschillende manieren. Vis je in de stromend water dan laat je de wormen langzaam met de stroming afzakken. In stilstaand water kan je de wormen in beweging brengen door ze af en toe wat van hun plek te laten komen. Verplaats het aas om de paar minuten enkele tientallen centimeters. Vis je onder de top van je de hengel, bijvoorbeeld bij een steile oever of vanuit een boot, dan kan je de wormen ook iets omhoog laten komen door de hengeltop naar boven te bewegen. Deze beweging trekt zonder meer de gestreepte rovers aan.

Video

In de onderstaande video zie je hoe wij met succes met de worm vissen op baars:

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.