Baars vangen

baars vangen kunstaas

Een baars vangen is een mooie beleving. Niet voor niets staat deze gestreepte roofvis bij veel sportvissers hoog op het lijstje. Om nog meer succes te hebben zetten wij enkele tips voor je op een rij.

Baars vangen beste aas

Baars is een echte roofvis. Je zal hem dan ook met natuurlijk aas of imitaties van natuurlijk aas moeten bevissen. Baars vangen kan met levend aas zoals wormen en maden. Maar de meeste visser gebruiken toch echt kunstaas. Vis je met wormen of maden op baars dan doe je dat het beste met een dobber en een dunstelige haak. Vis net boven de bodem want daar houdt de baars zich vaak op. Wil je grotere baars vangen dan kan je het beste kunstaas gebruiken. Denk hierbij aan kleine kunstaas pluggen, kunstaas spinners, shads, en twisters. Goede pluggen zijn onder andere de Hornet, de Sparky Shad, en de Minnow van Salmo. Maar ook met de Strike Pro Cranky X, de Fox Rage Funk Bug, de Rapala Jointed Shad Rap, en de Spro Ikiru Crank vang je goed baars. Wat betreft spinners raden we de Mepps Aglia, Spinmad spinners en de Blue Fox Vibrax aan. Vis je graag met shads? Dan zijn de Fox Rage Slick Shad, de Fox Rage Spikey Shad, de Berkley Pulse Shad, en de Relax Kopyto Shad goede shads voor baars. 

Baars vangen uitrusting

Baars vangen kan je het beste doen met een werphengel. Deze hoeft niet al te lang of sterk te zijn. Ook met een wat kleinere soepele spinhengel, jighengel of dropshothengel kan je prima uit de voeten. Het prettige van de werphengel is dat je er wat meer op afstand mee kan vissen dan met een vaste hengel. Zo kan je de baars wat beter opzoeken. Combineer de werphengel met een kleine soepele vismolen en een vislijn die niet al te dik is. Denk hierbij aan een gevlochten vislijn van 10/00 of een nylon vislijn van ongeveer 20/00 dik. Dat is dik genoeg om geen vis te verspelen.

baars vangen kunstaas softbait

Wat is de beste tijd?

Baars vangen kan in principe op elk tijdstip van de dag. Wel is het zo dat vergeleken met een roofvis zoals snoek de baars zich wat beter in de middag laat bevissen. Dit geldt niet alleen voor de koudere maanden maar ook voor de zomer. Daar waar snoek zich op een zomerse middag wat minder laat zien hebben veel sportvissers gemerkt dat baars vangen dan nog prima gaat. Je hoeft voor het baars dus niet perse heel vroeg op te staan of tegen zonsondergang te vissen. In de wintermaanden is het echter wel belangrijk dat je de juiste stekken zoekt. Snoek kan je dan ook nog op verschillende plekken in het water tegenkomen, maar baars heeft de neiging om in scholen op de diepste plekken te gaan liggen. Wil je in de winter een mooie baars vangen? Zoek deze plekken dan op en vis in een langzaam tempo met kunstaas. Dan maak je de meeste kans.

Baars vangen onderlijn

Zeker als je kunstaas gebruikt om baars te vangen dan bestaat de kans dat je de interesse van snoek trekt. Vooral in de zomermaanden willen snoeken zich ook nog wel eens op klein kunstaas storten. Als je dan zonder onderlijn vist dan vraag je om moeilijkheden. Gelukkig is baars niet echt kieskeurig en kan je gerust een (dunne) stalen onderlijn gebruiken. Mocht je dan geen baars vangen maar een snoek aan de lijn krijgen dan heb je goede kans dat je deze weet binnen te halen. En dat is zeker geen verkeerde bijvangst.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.