baars vangen

Baars vangen

Een baars vangen is een mooie beleving. Niet voor niets staat deze gestreepte roofvis bij veel sportvissers hoog op het lijstje. Om nog meer succes te hebben bij het baars vangen zetten wij enkele tips voor je op een rij.

Baars vangen uitrusting

Baars vangen kan je het beste doen met een werphengel. Deze hoeft niet al te lang of sterk te zijn. Ook met een wat kleinere soepele werphengel kan je prima een baars vangen. Het prettige van de werphengel is dat je er wat meer op afstand mee kan vissen dan met een vaste hengel. Zo kan je de baars wat beter opzoeken. Combineer de werphengel met een kleine soepele molen en vislijn met een dikte van ongeveer 18/00. Dat is dik genoeg om geen vis te verspelen.

Baars vangen beste aas

Baars is een echte roofvis. Je zal hem dan ook met natuurlijk aas of imitaties van natuurlijk aas moeten bevissen. Baars vangen kan met levend aas zoals wormen en maden. Maar je kan ook prima baars vangen door met kunstaas te vissen. Vis je met wormen of maden op baars dan doe je dat het beste met een dobber en dunstelige haak. Vis net boven de bodem want daar houdt de baars zich vaak op. Wil je grote baars vangen dan kan je het beste kunstaas gebruiken. Denk hierbij aan kleine spinners, kleine pluggen (een centimeter of 5, denk aan de Salmo Hornet of de Rapala Jointed Shad Rap!), kleine shads of twisters. Door deze binnen te halen ontstaat een aantrekkelijk bewegende imitatie van prooi in het water. Dat zal de baars zeker aantrekken.

Baars vangen tijdstip

Baars vangen kan in principe op elk tijdstip van de dag. Wel is het zo dat vergeleken met een roofvis zoals snoek de baars zich wat beter in de middag laat vangen. Dit geldt niet alleen voor de koudere maanden maar ook voor de zomer. Daar waar snoek zich op een zomerse middag wat minder laat zien hebben veel sportvissers gemerkt dat baars vangen dan nog prima gaat.  Je hoeft voor het baars vangen dus niet perse heel vroeg op te staan of tegen zonsondergang te vissen.

Baars vangen onderlijn

Zeker als je kunstaas gebruikt voor het baars vangen dan bestaat de kans dat je de interesse van snoek trekt. Vooral in de zomermaanden willen snoeken zich ook nog wel eens op klein kunstaas storten. Als je dan zonder onderlijn vist dan vraag je om moeilijkheden. Gelukkig is baars niet echt kieskeurig en kan je gerust een (dunne) stalen onderlijn gebruiken. Mocht je dan geen baars vangen maar een snoek aan de lijn krijgen dan heb je goede kans dat je deze weet te vangen. En dat is zeker geen verkeerde bijvangst.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.