Baars kunstaas

baars kunstaas

Steeds meer sportvissers gebruiken kunstaas om mee te baars vissen. Maar wat zijn nu de meest gebruikte soorten baars kunstaas? Wij zetten de belangrijkste en best vangende soorten voor je op een rij.

Baars kunstaas spinners

Spinners worden vaak gebruikt voor het vissen op baars. De roterende actie van het spinnerblad is voor baars erg aantrekkelijk. Spinners zijn er in verschillende maten. De meeste gangbare maten zijn prima als baars kunstaas. Alleen hele grote spinners, zoals bijvoorbeeld bucktail spinners of tandem spinners, zijn minder geschikt voor baars. Goede spinners zijn onder andere de tailspinner van SpinMadMepps Aglia streamer, de kleine maten van de Ondex spinner, en de Mepps Aglia spinner. Het voordeel van spinners is dat ze vaak erg ondiep lopen. Je kan ze dus ook in ondiepe wateren (polders) gebruiken.

Baars kunstaas pluggen

Kleine fel-bewegende plugjes zijn een typisch baars kunstaas. Zeker de grotere baarzen jagen op kleine visjes en zullen daarom goed met plugjes te vangen zijn. Vooral plugjes met een lengte van 5-7 centimeter doen het goed op baars. Belangrijk is wel om even te kijken hoe diep het water is waar je gaat vissen. Gebruik diep lopende of zelfs zinkende plugjes in dieper water. Voor ondiep water volstaan de ondiep lopende of drijvende plugjes. Plugjes die een zeer goede naam hebben zijn bijvoorbeeld de Salmo Hornet en de kleine varianten van de Spro Ikiru Crank.

Softbaits

Softbaits hebben als baars kunstaas een stormachtige groei doorgemaakt. In de jaren 80 kwam de Twister naar Europa. Hier werd goed baars mee gevangen, en nog steeds is de Twister een uitstekend baars kunstaas. In navolging hebben shads de harten van veel baars vissers veroverd. Kleine bewegelijke shads tussen de 5 en 10 centimeter leveren keer op keer mooie baars op. Maar ook andere softbaits doen het goed. Imitaties van kleine kikkers, wormpjes en kreeftjes zijn ware baars verleiders. De softbaits voor baars laten zich op talloze manieren vissen. Je kan er mee werpen, slepen, of dropshotten.

Ander kunstaas voor baars

Naast spinners, pluggen en softbaits wordt baars met een aantal andere soorten baars kunstaas gevangen. Kleine kunstaas lepels behoren tot deze categorie. Lepels zijn een enigszins vergeten soort kunstaas en dat is jammer. Ze golven namelijk met een fraaie schittering door het water en je kan ze ook nog eens langzaam binnenvissen. Naast lepels kan je ook nog met jerkbaits baars vissen. Vooral de wat kleinere jerkbaits die met korte felle tikjes binnen worden gevist zijn prima. Ze worden relatief weinig gebruikt en bieden daardoor kansen in water waar veel wordt gevist. Wil je dit ook eens proberen? Dan is een kleine maat Salmo Slider zonder meer een aanrader.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.