Nylon vislijn

nylon vislijn sufix

Nylon vislijn is voor veel vissers een bekend deel van hun uitrusting. Voor vrijwel alle soorten visserij kan je deze lijn gebruiken. Hieronder vertellen we je er meer over.

Voordelen nylon vislijn

Wat bij vrijwel iedereen bekend staat als nylon, is in feite een dunne lijn van het materiaal monofilament. Dit materiaal staat bekend om zijn soepelheid en betrouwbaarheid. Nylon vislijn wordt in de hengelsport zowel in zoet- als in zout water gebruikt. Het heeft een aantal duidelijke voordelen. Ten eerste is het soepel. Dit is prettig als je je aas zo natuurlijk mogelijk wil aanbieden. Zeker bij schuwe vissen of in wateren waar veel wordt gevist, draagt dit bij aan meer aanbeten. Ten tweede bevat nylon vislijn rek. Sommige vissers zien dit als een nadeel omdat je daardoor wat minder direct contact met je aas en de vis hebt, maar als je op korte afstand vist dan zorgt de rek in de lijn juist dat je hier de gehaakte vis soepel mee kan drillen. Ten derde is nylon vislijn in het water niet goed zichtbaar. Dit geldt zeker voor de transparante lijnen. Vissen heb deze lijn niet snel door wat je kans op aanbeten verhoogt. Ten vierde noemen we de prijs van nylon vislijn. Deze ligt meestal lager dan de prijs van gevlochten lijn of fluorocarbon lijn. Mocht je een lijn een keer wat vaker willen vervangen dan kost het je dus niet de hoofdprijs.

Welke nylon lijn kiezen?

Het aanbod van vislijnen is groot. Wat voor nylon vislijn kiezen vissers dan het meest? Dit hangt vooral af van het soort vis dat men wil vangen. voor het vissen op forel, kopvoorn en baars wordt vaak 16/00 – 18/00 gebruikt. Als men snoekbaars, grote baars of roofblei wil vangen dan mag de lijn gerust 22.00 – 28/00 zijn. Bij het snoeken is het verstandig om een nog dikkere lijn te kiezen. 30/00 of zelfs 35/00 zijn dan niet vreemd. Voor meerval mag het nog een stapje meer zijn. Vanaf 40/00 zit je dan meestal wel goed. Wat betreft de nylon vislijn is de kleur ook iets om rekening mee te houden. Het grootste deel van de vissers gaat voor een transparante vislijn, gevolgd door groenige kleuren. Soms wil men de lijn goed kunnen volgen. In dat geval kan je het beste een felgekleurde lijn kiezen (fel geel, fel groen, oranje). Dit is ook een beetje afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wij raden zelf vooral de transparante vislijnen aan omdat we hier het beste mee hebben gevangen.

In onze webwinkel hebben wij diverse soorten nylon vislijn. Wij helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.