baars hengel

Baars hengel

Baars is een vis die volop in Nederland en Belgie wordt gevangen. Zowel recreanten als ervaren baarsvissers pakken vissen graag met de hengel op deze prachtige rover. Maar wat is nu eigenlijk een goede baars hengel?

Baars hengel soorten

Baars vissen kan met bijna elke hengel. Dit komt omdat baars zowel dicht aan de kant als in het midden van het viswater te vangen is.  Wil je dicht bij de kant vissen dan is een vaste hengel een prima baars hengel. Met een eenvoudige telescoophengel bijvoorbeeld, kan je veel baars plezier beleven. Zit de baars wat verder weg? Dan is een werphengel de meest logische keuze. Met een werphengel heb je ook nog eens het voordeel dat je hier ook dicht bij de kant mee kan vissen. Een werphengel geeft je dus wat meer flexibiliteit en is daarom de baars hengel die het meeste wordt gebruikt.

Actie baars hengel

Ofschoon baars een felle rover is worden ze zelden langer dan 50 centimeter. Dat betekent dat een baars hengel relatief licht mag zijn. Zware stokken zijn alles behalve nodig. Stevige werphengels waar met veel gewicht mee geworpen kan worden evenmin. Een baars hengel is bij voorkeur licht. Dit is ook erg prettig tijdens een dagje baarsvissen omdat je dan geen zware hengel mee hoeft te zeulen. Naast licht heeft een baars hengel bij voorkeur een soepele actie. Baars heeft een zachte bek en te stugge hengels kunnen er voor zorgen dat de bek wordt beschadigd bij het binnenhalen van de vis. Gebruik daarom een hengel met een soepele actie als je gaat baarsvissen.

Baars hengel lengte

Baars bevindt zich vaak net boven de bodem van het viswater. Als je de vaste hengel als baars hengel gebruikt dan zal deze minstens zo lang moeten zijn als dat het water diep is. Met een te korte vaste hengel en bijhorende lijn vis je niet diep genoeg om de baars te bereiken. Als je een werphengel als baars hengel gebruikt dan kan je zowel een lange als korte werphengel gebruiken. Een lange werphengel werkt vaak goed als je in dieper water of in stromend water met wormen of maden vist. Zo kan je makkelijker de dobber makkelijk op de juiste diepte zetten of de dobber en het aas sturen in de stroming. Een type hengel dat dan vaak wordt gebruikt is de matchhengel. Als je met kunstaas pluggen, kunstaas shads, twisters en kunstaas spinners vist zijn korte werphengeltjes (tot een meter of 2) zeer geschikt. Hiermee kan je zowel vanaf de kant als vanuit de boot prima baarsvissen. De spinhengel is het type baars hengel dat je dan het beste kan gebruiken, mits deze niet te zwaar is en een soepele actie heeft.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.