Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Baars hengel

baars hengel actie

Baars is een vis die volop in Nederland en Belgie wordt gevangen. Zowel recreanten als ervaren baarsvissers pakken vissen graag met de hengel op deze prachtige rover. Maar wat is nu eigenlijk een goede baars hengel?

Actie baars hengel

Ofschoon baars een felle rover is worden ze zelden langer dan 50 centimeter. Dat betekent dat een baars hengel relatief licht mag zijn. Zware stokken zijn alles behalve nodig. Stevige werphengels waar met veel gewicht mee geworpen kan worden evenmin. De hengel is bij voorkeur licht. Dit is ook erg prettig tijdens een dagje baars vissen omdat je dan geen zware hengel mee hoeft te zeulen. Naast licht heeft een baars hengel bij voorkeur een soepele actie. Baars heeft een zachte bek en te stugge hengels kunnen er voor zorgen dat de bek wordt beschadigd bij het binnenhalen van de vis. Gebruik daarom een hengel met een soepele actie als je gaat baarsvissen.

Baars hengel lengte

Baars bevindt zich vaak net boven de bodem van het viswater. Als je een vaste hengel gebruikt dan zal deze minstens zo lang moeten zijn als dat het water diep is. Met een te korte vaste hengel en bijhorende lijn vis je niet diep genoeg om de viste bereiken. Als je een werphengel als baars hengel gebruikt dan kan je zowel een lange als korte werphengel gebruiken. Een lange werphengel werkt vaak goed als je in dieper water of in stromend water met wormen of maden vist. Zo kan je makkelijker de dobber makkelijk op de juiste diepte zetten of de dobber en het aas sturen in de stroming. Een type hengel dat dan vaak wordt gebruikt is de matchhengel. Als je met kunstaas pluggen, kunstaas shads, twisters en kunstaas spinners vist zijn korte werphengels (tot een meter of 2.40) zeer geschikt. Hiermee kan je zowel vanaf de kant als vanuit de boot prima baars vangen.

baars hengel salmo

Welke werphengel voor baars?

Als je in ons mooie hengel assortiment kijkt, dan komen een aantal hengels in aanmerking voor het vissen op baars. Ten eerste is dit de spinhengel. Deze allround hengel kan je voor alle soorten kunstaas gebruiken. Voor baars raden we een spinhengel van 2.10 – 2.40 meter aan die een maximaal werpgewicht heeft van rond de 30 tot 35 gram. Ook de dropshot hengel is erg geschikt is voor baars. Dus als je wil dropshot vissen dan kan je het beste dit type hengel nemen. Ook de jighengel is een goede keuze, zeker als je met shads en ander kunstaas over de bodem wilt vissen. Maar ook voor kleine pluggen kan je deze hengel goed inzetten. Tot slot noemen we de streetfishhengel. Vis je graag met moderne technieken op baars in stedelijke omgevingen? Dan is deze hengel een goede keuze.

Een greep uit ons baars hengel assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.