Baars kunstaas tips

baars kunstaas tip vangst

Baars vangen met kunstaas is erg leuk om te doen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste soorten baars kunstaas? En hoe kan je met baars kunstaas het beste vissen? Wij zetten de belangrijkste soorten baars kunstaas en enkele tips voor je op een rij.

Baars kunstaas dat vangt

Baars laat zich met de meeste soorten kunstaas wel vangen. Toch is er baars kunstaas waar je gewoon makkelijker baars mee vangt. De beste soorten baars kunstaas zijn volgens de meeste sportvissers pluggen, spinnerbaits, en shads:

  • Pluggen: plugjes van een centimeter of 5 zijn echte baars killers. Vooral plugjes met een felle actie die goed door het water schudden doen het erg goed. De Salmo Hornet en de kleinere plugjes uit de reeks van de Ikiru Crank hebben een zeer goede naam en brengen elk jaar flink wat baars op de kant. En vergeet ook de Rapala Jointed Shad Rap en de Strike Pro Cranky X niet.
  • Spinners: baars is zeker niet bang om een grote spinner aan te vallen maar vaak wordt er met wat kleinere spinners op baars gevist. De spinners van Mepps hebben zich keer op keer als goed baars kunstaas bewezen. De Mepps Aglia Streamer en de Mepps Aglia zijn daarbij een echte aanrader. Maar ook de Blue Fox Vibrax spinner kan je erg goed gebruiken.
  • Shads en andere softbaits: kleine shads van een centimeter of 5 tot 7 zijn prima als baars kunstaas. Vooral shads met opvallende kleuren worden met succes bij het baars vissen gebruikt. Maar ook andere softbaits, zoals imitaties van wormen en kreeftjes, kan je uitstekend als baars kunstaas gebruiken. Fox Rage heeft een aantal goede baars shads zoals de Slick Shad en de Spikey Shad. En Berkley heeft de bekende Pulse Shad. Maar ook de Twister en de Kopyto Shad raden we aan. Dit zijn echte baars vangers!
  • Jerkbaits: de meeste vissers zullen bij baars niet meteen aan jerkbaits denken. Maar met kleiner jerkbaits worden elk jaar grote baarzen gevangen. Denk hierbij aan jerkbaits van een centimeter of 5 a 7. Een jerkbait die het op dit gebied al jaren goed doet is de Slider van Salmo.

Baars kunstaas kiezen

baars kunstaas tip plug

Met welk baars kunstaas kan je het beste vissen? Er is aan baars kunstaas tips die we je graag meegeven. Ten eerste het soort water waar je gaat vissen. Is dat erg diep dan heeft het baars vissen met (onverzwaarde) spinners niet erg veel zin. Shads of dieplopende plugjes werken dan veel beter. In zwaar begroeid of ondiep water daarentegen, zijn spinner of ondiep lopende plugjes de beste keuze. Ten tweede is het goed om het jaargetijde mee te nemen. In de zomer is de baars erg actief. Dan doen pluggen het vaak prima. Hoe kouder het water is, bijvoorbeeld in de herfst en winter, hoe langzamer je met je baars kunstaas moet kunnen vissen. Shads en spinners zijn dan de beste keuze. Ten derde raden we aan de wispelturigheid van de baars in de gaten te houden. Je weet van tevoren nooit zeker wat het beste vangt. Neem dus altijd verschillende soorten baars kunstaas mee en wissel je keuze af.  Zo maak je sneller kans op een mooie baars.

Baars kunstaas tips

We sluiten af met drie tips voor het vissen met baars kunstaas:

  • Varieer. Wissel de snelheid van het binnenvissen van je baars kunstaas af. Houd af en toe in of stop zelfs even. Zo krijgt het kunstaas een afwisselende actie waardoor het extra opvalt. Je kan ook met je hengeltop wat variëren. Beweeg deze eens verticaal of horizontaal langzaam heen en weer bij het binnenvissen. Dan golft het kunstaas fraai door het water.
  • Vis licht. Vis niet te zwaar als je met baars kunstaas vist. Denk aan lichte enigszins soepele hengel. Met te zware stugge hengels heb je kans dat de baars bek wat uitscheurt als je de haak zet. Gebruik ook een dunne onderlijn. Baars heeft geen tanden en eigenlijk heb je de dunne onderlijn alleen nodig om een eventuele aanbeet van snoek te weerstaan.
  • Kam uit. Heb je eenmaal een plek gevonden waar je met je baars kunstaas mooie baars vangt, kam deze dan goed uit. Vaak liggen er in de buurt dan nog meer baarzen te wachten. Het is dus zeker niet zo dat je na een mooie vangst geen andere baarzen meer kan vangen. Met wat geduld haal je er meer uit het water.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.