Baars vissen zomer

baars vissen zomer kunstaas

De baars is een geliefde sportvis voor velen. Deze gestreepte stekelridder wordt met name in de zomer volop gevangen. Maar hoe kan je het beste baars vissen in de zomer? Wij sommen een aantal nuttige tips voor je op.

Baars vissen zomer is baars zoeken

Ofschoon je vrijwel in al onze wateren kan baars vissen kan je de kans om hem te vangen vergroten door hem eerst op te zoeken. Bij kleine wateren, zoals stadsvijvers en poelen, is de baars vrij snel gevonden. Zoek naar riet of andere waterplanten, paaltjes in het water of obstakels waar de baars zich kan verstoppen en waar vanuit hij kan jagen. Met name waterplanten hebben een goede naam in d e zomer. Dat komt vooral omdat het voedsel van de baars hier ook te vinden is. Kleine visjes, kreeftjes en larven zoeken beschutting bij de planten en trekken op die manier baars aan. Daar maak je dus veel kans tijdens het baars vissen. Op groter water zoals onze rivieren is het wat meer zoeken. Stroomafwaarts van kribben kan je vaak baars vinden. Observeer het water daarnaast goed. Daar waar je visjes ziet springen is de kans groot dat baars aan het jagen is.

Met kunstaas baars vissen zomer

Baars, en zeker grote baars, laat zich goed door kunstaas verleiden. Baarzen zijn ware rovers en door de hogere watertemperaturen in de zomer zijn ze erg actief. Zomerse baarzen kan je het beste vangen met klein maar opvallend kunstaas. Denk hierbij aan opvallende kunstaas pluggen zoals de Salmo Hornet, felle spinners, en gekleurde shads en twisters. Niet zelden zal een grote baars het kunstaas met agressiviteit aanvallen. In tegenstelling tot bij het snoekbaars vissen, hoeft hierbij het kunstaas niet over de bodem te worden gevist. Baars pakt zeker in de zomer ook kunstaas dat hoog in het water voorbij komt. En daar waar het kunstaas in de koude maanden niet te snel moet worden gevist, mag er in de zomer best wat tempo worden ingehouden. Overdrijf dit niet, maar zorg dat de baars niet teveel tijd heeft om over het voorbijkomende kunstaas na te denken. We proberen hem te verleiden om direct toe te slaan en dit is juist in de zomer bij het baars vissen goed mogelijk.

baars vissen zomer vangst

Baars vissen met wormen en maden als aas

Wormen en maden zijn van oudsher een aassoort waar veel sportvissers mee op baars vissen. Baars eet nu eenmaal natuurlijk aas en hier horen naast visjes ook wormachtigen bij. Het beste vis je hiermee met de dobber, waarbij het aas net boven de bodem zweeft. Baars pakt ook wel aas dat minder diep wordt aangeboden, maar jaagt toch vaak vanuit een bodempositie. Omdat wormen en maden nu eenmaal minder opvallen dan voorbij zwemmende visjes, kan het geen kwaad om de bodempositie van de baars op te zoeken. Met een soepele werphengel, een dobber en een dundradige haak heb je een prima basisuitrusting. Let wel even op het mogelijke nadeel van wormen en maden. Ze trekken namelijk ook andere vissen aan. Als je echt selectief wilt baars vissen kan je het beste niet teveel lokvoer gebruiken maar hooguit met wat wormen of maden (bij)voeren. Om de kans op zomerbaars nog groter te maken kan je ook bewust voor wat groter aas kiezen. Een bundeltje mestpieren, enkele dauwwormen of een trosjes maden vergroten de kans op baars en verhinderen dat kleine voorns of brasems er met je aas vandoor gaan. En om de baars nog wat meer aan te trekken is het goed om je aas wat te laten bewegen. Geef zo nu en dan eens een tikje met je hengel of haal de lijn iets binnen. Dit soort beweging trekt baars aan en verhoogt de kans dat je in de zomer tijdens het baars vissen een prachtexemplaar weet te vangen.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.