Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Baars aas

baars aas plug

Baars is een geliefde sportvis die het hele jaar door kan worden gevangen. Maar wat zijn de beste aassoorten om te vissen op baars? Wij zetten de belangrijkste soorten baars aas voor je op een rij.

Baars aas kunstaas

Steeds meer sportvissers gebruiken kunstaas als baars aas. Een zeer goed kunstaasje dat al decennia baars oplevert is de twister. Maar ook met shads kan je goed baars vangen. Vooral van Fox Rage, Berkley en Spro heb je erg goede softbaits voor baars. Kijk maar eens in ons mooie baars softbait assortiment. Daar zitten heel wat baars toppers bij. Een andere soort kunstaas waar je heel goed baars mee kan vangen zijn kunstaas pluggen. Met name de pluggen van Salmo, Rapala, en Spro hebben op dit gebied een erg goede naam. Het gaat dan vooral om pluggen van 4 – 7 centimeter lang. In ons baars pluggen assortiment vind je ze allemaal terug. En vergeet ook baars kunstaas spinners en baars lepels en bladpilkers niet. Hier worden elk jaar prachtige baarzen mee gevangen. Gebruik ook hier niet te groot kunstaas. Baars is niet snel bang voor groot kunstaas maar de grootste kans op een flinke baars maak je met de wat kleinere kunstaasjes.

Baars aas wormen en maden

Wormen zijn een uitstekende soort aas om mee te baars vissen. Deze krioelende  diertjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op baars. Met  de dobber gevist en net boven de bodem van het viswater aangeboden maak je de meeste kans om met wormen een mooie baars te vangen. Als je wormen als baars aas gaat gebruiken heb je de keuze uit mestpieren en dauwpieren. Mestpieren zijn roder en bewegen wat meer. Dauwpieren zijn daarentegen wat groter. Met mestpieren hebben de meeste baarsvissers de beste ervaringen. Dit neemt niet weg dat je ook met dauwpieren goed kan vangen. Naast wormen kunnen ook maden als baars aas worden gebruikt. Een trosje maden op een niet te grote haak heeft al heel wat visdagen succesvol gemaakt.

baars aas shad fox

Baars aas visjes

Vooral baarzen boven de 30 centimeter jagen op kleine visjes. Je kan hier je voordeel mee doen door kleine dode aasvisjes als baars aas te gebruiken. Denk hierbij aan aasvisjes van een centimeter of 5 tot 8. Vooral kleine slanke visjes leveren succes op bij het baars vissen. Goede baars aas visjes zijn voorntjes, spiering, (kleine) sardines of ansjovis.  Om de baars te verleiden dien je de aasvis wel in beweging te brengen. Je zou met licht materiaal de aasvis kunnen slepen. Je kan dan een jighead gebruiken om het dode aasvisje op te bevestigen of je kan een dropshot montage gebruiken. Maar ook werpend vissen met dood aas op baars kan prima. Wederom zou je dit met een jighead of dropshot montage kunnen doen.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.