Baars vissen winter

baars vissen winter ijs

Wil jij ook vissen op baars in de winter? Baars is het hele jaar door te vangen. Wil jij deze gestreepte rover in de winter vangen dan zijn er wel enkele zaken waar de baarsvisser rekening mee dient te houden.

Waar baars vissen winter

Het water is koud in de winter. Dit betekent dat de baars vooral in dieper water te vinden is.  Met een dieptemeter of peillood kan de visser in kaart brengen waar het water diep is. Is dit lastig, dan kan men denken aan het midden van vaarten en kanalen maar ook aan havens, duikers, bruggen en sluizen. Als de juiste plek gevonden is, dan is het belangrijk dat er op de bodem wordt gevist. Baars is in de warmere jaargetijden in de hogere waterlagen te vinden, maar in de winter is het een echte bodemvis. Als je een diepe plek hebt gevonden waar baars aanwezig is dan is de kans groot dat er meerdere aanwezig zijn. In de winter is de baars, net als veel andere vissen, een  echte scholenvis.  Diepe plekken waar ze in scholen liggen, daar zijn we naar op zoek. Dit zijn ware ‘hotspots’.

Waarmee baars vissen winter

baars vissen winter riviertje

Baars laat zich in de winter met verschillende soorten kunstaas vangen. Met wormen heb je ook een kans, maar omdat we vooral voor grote baars gaan laten we deze hier buiten beschouwing. We gaan voor kunstaas dus. Op zich is baars niet kieskeurig. Met wat dieper lopende kleine pluggen zoals de Salmo Hornet (al dan niet met ratelende kogeltjes) en de Strike Pro Cranky X en de Savage Gear Fat Vibes maak je een goede kans. Toch zijn softbaits en met name shads bij uitstek het baarsaas in de winter. Denk hierbij aan shads zoals Slick Shad en de Spikey Shad van Fox Rage, de Berkley Pulse Shad, en de Relax Kopyto Shad shad. Deze hebben een prima actie. Wat betreft de kleur van het kunstaas heeft de baars  in de winter een lichte voorkeur voor de kleuren geel, wit en natuurlijk (voorn). Doe hier je voordeel mee.

Hoe baars vissen winter

In de winter dient het kunstaas tegen de bodem wordt gevist. Vandaar dat shads erg geschikt zijn in dit jaargetijde. Probeer dit kunstaas met korte schokjes binnen te halen en doe dit vooral niet te snel. Dit geldt voor al het kunstaas waar mee op baars wordt gevist. Langzaam vissen, maar wel met wat abrupte bewegingen, is het devies. Daarnaast is het goed om te weten dat de baars in de winter niet echt een ochtendvis is. Met name in de middag blijkt de vis actief te zijn. Dan kan je dus het beste gaan baars vissen. Gebruik daarbij licht materiaal. Een soepele spinhengel, een dunne vislijn, en een fluorocarbon onderlijn zijn in de winter aan te raden.

Video

In de onderstaande video zie je meer over het vissen op baars in de winter.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.