Dood aas snoekbaars

dood aas snoekbaars dam

Je zou het in dit tijdperk van kunstaas vissen bijna vergeten maar je kan ook goed met dood aas snoekbaars vissen. Met dood aas vissen heeft als groot voordeel dat je deze fraaie roofvis alle tijd geeft. Hij hoeft dus niet direct toe te slaan maar heeft alle tijd om te bijten. En dat levert zeker als de snoekbaars wat minder happig is vaak toch nog hele mooie visdagen op. Maar hoe kan je het beste met dood aas snoekbaars vissen en wat voor aasvis dien je te gebruiken? We zetten wat tips voor je op een rij.

Dood aas snoekbaars dobber

Het met een dobber en dood aas snoekbaarzen is een klassieke manier van vissen. Deze werd eind vorige eeuw veel toegepast, vooral in kanalen en op meren. De figuur hieronder laat zien hoe het ongeveer in zijn werk gaat. Je vist met een slanke dobber die je precies hebt uitgelood. De onderlijn en de aasvis liggen daarbij op de bodem. Snoekbaars is een bodemvis dus hier moeten we vissen. Als dood aas kan je een klein visje gebruiken maar de meeste snoekbaars vissers geven toch de voorkeur aan een half visje, en dan met name het staartdeel. Een half visje geeft meer geur af en is nog makkelijker naar binnen te werken, vandaar dat dit bij het met dood aas snoekbaars vissen favoriet is. Het leuke van deze manier van met dood aas snoekbaars vissen is dat je erg flexibel bent. Vanuit een bootje of vanaf de kant kan je je dobber op verschillende plekken inwerpen. Zo zoek je als het ware de snoekbaars op.

dood aas snoekbaars dobber

Dood aas snoekbaars statisch

Maar ook zonder dobber kan je met dood aas snoekbaars vissen. Je vist dan ongeveer zoals de montage op de onderstaande figuur laat zien.

dood aas snoekbaars montage

Je vist dan met een wartelloodje op de bodem waarbij je aan je haak een half visje hebt bevestigd. Deze vorm van met dood aas vissen is in verschillende situaties erg handig. Ten eerste als je ergens vist waar veel stroming is. Het vissen met een snoekbaarsdobber heeft dan weinig zin omdat de stroming de dobber met de aasvis snel zal verplaatsen. Ten tweede kan je ook met hele harde wind te maken hebben. Ook dan is een dobber niet handig en kan je beter statisch met een wartelloodje vissen.  Ten derde kan het zijn dat op een flinke afstand wilt snoekbaars vissen. Ook dan is de statische montage met een wartelloodje een goede keuze.

Aasvissen dood aas snoekbaars

Als je je keuze voor het dobbervissen of statisch vissen hebt bepaald, zal je natuurlijk ook nog moeten kiezen met welk dood aas je gaat snoekbaarzen. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Het is wel goed je te realiseren dat snoekbaars bij voorkeur niet te grote vis eet. Houd hier dus rekening mee. Wat betreft de soorten aasvis komen kleine voorntjes en bleitjes in aanmerking. Hier jaagt snoekbaars graag op. Maar ook spiering heeft een erg goede naam bij het met dood aas snoekbaars vissen. De kenmerkende geur van spiering, die velen als wat komkommerachtig omschrijven, heeft een duidelijke aantrekkingskracht op snoekbaars. Een spiering is vaak klein dus je kan hem gerust in zijn geheel gebruiken. Probeer als de aasvis toch wat groter is voor een half visje te gaan. Maar ook reepjes vis doen het bij het met dood aas snoekbaars vissen zo nu en dan erg goed. Dit blijft een kwestie van even uitproberen.

Een greep uit ons dood aas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.