snoekbaars vangen

Snoekbaars vangen

Een snoekbaars vangen is in de ogen van veel sportvissers niet altijd even makkelijk. Met het juiste aas en de juiste techniek moet dit toch echt wel lukken. Wij somden de belangrijkste soorten kunstaas en natuurlijk aas voor je op. Hiermee wordt een snoekbaars vangen een stuk makkelijker.

Snoekbaars vangen pluggen

Pluggen zijn een prima soort kunstaas. De keuze uit pluggen is enorm. Wil je een snoekbaars vangen, dan kan je het beste pluggen gebruiken die je net boven de bodem binnenvist. Dieplopende of zinkende kunstaas pluggen zijn dan vaak het beste om mee te snoekbaars vissen. Denk bijvoorbeeld aan de Rapala Shadow Rap Shad en de Rapala Shad Rap. Stem de keuze voor je plug wel af op het viswater waar je gaat vissen. In ondiepe wateren  hebben zeer dieplopende of zinkende pluggen minder zin. Je zal er vooral maar mee vast komen te zitten in de bodem. Een ondiep lopende plug werkt dan veel beter. Snoekbaars vangen doe je bij voorkeur met wat slankere pluggen. Zorg dus dat je een niet te lomp model kiest. Bij het binnenvissen is het daarnaast verstandig om niet te snel te vissen. Met name met langzame dieplopende pluggen kan je goed snoekbaars vangen.

Snoekbaars vangen shads

Wil je snoekbaars vangen? Dan zijn snoekbaars shads zoals bijvoorbeeld de Fox Rage Zander Pro, de Fox Rage Slick Shad en de Jackson Zanderbait niet meer weg te denken. Omdat shads over de bodem worden binnengevist zijn ze een uitstekend soort kunstaas voor snoekbaars. Vooral shads in de kleuren geel, wit en groen doen het goed. En wat voor de pluggen gold dat gaat zeker ook voor shads op. Wil je snoekbaars vangen dan zal je de shad langzaam moeten binnenvissen. Snoekbaars is een echte bodemvis en geeft de voorkeur aan niet te snelle prooi. Door shads langzaam binnen te vissen over de bodem maak je de meeste kans op een mooie snoekbaars. Wat betreft de grootte van de shad is een centimeter of 11 vaak een goed compromis. Hiermee kan je zowel kleine als grote snoekbaars vangen.

Snoekbaars vangen natuurlijk aas

Snoekbaars vangen kan zeer goed met natuurlijk aas. Kleine visjes zoals voorntjes en bleitjes kunnen als aasvisjes worden gebruikt. Ze worden als dood aas ingezet. Een snoekbaars vangen met dood aas is een spannende bezigheid. Je gebruikt een pen of lichte dobber en vist met het aasvisje net boven de bodem. Door de pen zo nu en dan wat te bewegen beweegt het visje in het water. Dat is voor de snoekbaars aantrekkelijk. Het moment dat je beet hebt en de dobber onder water verdwijnt geeft echt een kick. Maar snoekbaars vangen kan ook zonder dobber. Je kan het aasvisje met een klein waterloodje op de bodem aanbieden. Met een beetmelder houd je de lijn dan in de gaten. Naast voorntjes en bleitje kan je ook goed met spiering snoekbaars vangen. Dit visje wat in ziltig/zoutig water leeft heeft de naam als aas een echte killer voor snoekbaars te zijn.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.