Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Snoekbaars vangen

snoekbaars vangen herfst

Een snoekbaars vangen is in de ogen van veel sportvissers niet altijd even makkelijk. Met het juiste aas en de juiste techniek moet dit toch echt wel lukken. Wij somden de belangrijkste soorten kunstaas en natuurlijk aas voor je op. Hiermee wordt een snoekbaars vangen een stuk makkelijker.

Snoekbaars vangen pluggen

Pluggen zijn een prima soort kunstaas. De keuze uit pluggen is enorm. Wil je een snoekbaars vangen, dan kan je het beste pluggen gebruiken die je net boven de bodem binnenvist. Dieplopende kunstaas pluggen zijn dan vaak het beste om mee te snoekbaars vissen. Denk bijvoorbeeld aan de Rapala Shadow Rap Shad, de Rapala Shad Rap, en de Fox Rage Slick Stick. Maar ook met de Salmo Hornet en de Strike Pro Cranky X maak je een goede keuze. Stem de keuze voor je plug wel af op het viswater waar je gaat vissen. In ondiepe wateren hebben zeer dieplopende of zinkende pluggen minder zin. Je zal er vooral maar mee vast komen te zitten in de bodem. Een ondiep lopende plug werkt dan veel beter. Snoekbaars vissen doe je bij voorkeur met wat slankere pluggen die je niet te snel binnenvist. Zorg dus dat je een niet te plomp model kiest.

Snoekbaars vangen shads

Wil je snoekbaars vangen? Dan zijn snoekbaars shads zoals bijvoorbeeld de Zander Pro, de Slick Shad, en de Spikey Shad van Fox Rage een goede keuze. Dit geldt ook voor de Iris Popeye en de Iris V-Power van Spro, en verschillende Berkley shads. Omdat shads over de bodem worden binnengevist zijn ze een uitstekend soort kunstaas voor snoekbaars. Vooral shads in opvallende kleuren doen het vaak goed. En wat voor de pluggen gold dat gaat zeker ook voor shads op. Wil je een snoekbaars vangen dan zal je de shad langzaam moeten binnenvissen. Snoekbaars is een echte bodemvis en geeft de voorkeur aan niet te snelle prooi. Door shads langzaam binnen te vissen over de bodem maak je de meeste kans op een mooie snoekbaars. Wat betreft de grootte van de shad is een centimeter of 9 – 11 vaak een goed compromis. Hiermee kan je zowel kleine als grote snoekbaars vangen. En heb je last van staartbijters? Bevestig dan een stinger als aanvulling op je jighead. Zo haak je voorzichtige vissen een stuk beter.

snoekbaars vangen softbait

Snoekbaars vangen natuurlijk aas

Snoekbaars vangen kan zeer goed met natuurlijk aas. Kleine visjes zoals voorntjes en bleitjes kunnen als aasvisjes worden gebruikt. Ze worden als dood aas ingezet. Met dood aas vissen is een spannende bezigheid. Je gebruikt een pen of lichte dobber en vist met het aasvisje net boven de bodem. Door de pen zo nu en dan wat te bewegen beweegt het visje in het water. Dat is voor de snoekbaars aantrekkelijk. Het moment dat je beet hebt en de dobber onder water verdwijnt geeft echt een kick. Maar snoekbaars vangen kan ook zonder dobber. Je kan het aasvisje met een klein waterloodje op de bodem aanbieden. Met een beetmelder houd je de lijn dan in de gaten. Naast voorntjes en bleitje kan je ook goed met spiering snoekbaars vangen. Dit visje wat in ziltig/zoutig water leeft heeft de naam als aas een echte killer voor snoekbaars te zijn.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.