Snoekbaars vissen beste aas

snoekbaars aas shad

Shads en andere softbaits zijn bij het snoekbaars vissen favoriet. Dit toont een onderzoek van Deroofvisser.com onder bezoekers van haar website aan. Op de vraag met welk aas je het beste kan snoekbaars vissen antwoordden ruim 70 sportvissers als volgt:

  • Shads en andere softbaits (34%)
  • Een dood visje (29%)
  • Pluggen (13%)
  • Een stukje vis  (13%)
  • Spinners (9%)
  • Lepels (2%)

Shads favoriet voor snoekbaars

Het onderzoek laat zien dat shads en andere softbaits het meest favoriete aas bij het snoekbaars vissen zijn. Shads, zoals bijvoorbeeld de speciaal voor snoekbaars bedoelde Fox Rage Zander Pro, Fox Rage Slick Shad, de Spro Iris Popeye, de Spro Iris V-Power, en de Jackson Zanderbait, bewegen natuurgetrouw in het water, zijn zacht, en laten zich uitstekend over de bodem binnenvissen. Dit maakt ze voor de snoekbaars als echte bodemvis erg geschikt als kunstaas. Daarnaast zijn shads niet al te duur en heb je ze in tal van vormen, kleuren en maten. Daardoor kan je makkelijk wat wisselen en uitproberen tijdens het snoekbaars vissen. Naast shads komen kunstaas pluggen en toch ook spinners als mogelijk kunstaas voor snoekbaars uit het onderzoek naar voren. Pluggen worden nogal eens achter de boot gesleept bij het snoekbaars vissen. De wat dieplopende modellen doen het dan het beste. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Hornet van Salmo of de Shad Rap en Shadow Rap Shad (deep) van Rapala. Spinners worden minder gebruikt maar kunnen in de verzwaarde varianten goed worden gebruikt. Denk hierbij aan spinners als de Mepps Aglia of van Blue Fox Vibrax. Kunstaas lepels lijken daarentegen een vergeten soort kunstaas bij het snoekbaars vissen te zijn. Slechts 2% van de deelnemers noemt ze.

snoekbaars aas plug

Snoekbaars vissen natuurlijk aas

Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de sportvissers nog steeds het liefste met natuurlijk aas gaat snoekbaars vissen. Ruim 40% van de vissers noemt dode visjes en stukjes vis als het beste aas voor het snoekbaars vissen. Een dood visje is hierbij favoriet en scoort nauwelijks lager dan de nummer 1 aassoort shads en andere softbaits. Hieruit kunnen we opmaken dat snoekbaars kennelijk vaak de voorkeur geeft aan natuurlijk aas. Het vissen met natuurlijk aas is vrij eenvoudig. Bied met een niet te dikke lijn een dood visje op de bodem van het viswater aan. Zo maak je een goede kans bij het snoekbaars vissen. Zitten er veel snoeken in het water dan is een dunne stalen onderlijn wel aan te raden. Dat voorkomt dat je lijn door wordt gebeten mocht er een snoek toeslaan.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.