Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Snoekbaars vissen beste plek

snoekbaars vissen rivier kunstaas

Snoekbaars vissen is een favoriete bezigheid van veel sportvissers. Maar snoekbaars vissen is lang niet altijd makkelijk omdat snoekbaars de naam heeft nogal wispelturig te zijn. Het is dan extra belangrijk dat je op de goede plekken vist. Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

Snoekbaars vissen rivieren

Snoekbaars vissen in de grote rivieren is veelbelovend. Met name rondom de kribben kan je mooie snoekbaars vangen. De bovenstaande figuur laat je de beste snoekbaars stekken zien om bij kribben te snoekbaars vissen. Ten eerste (1) is dit het stuk stroomafwaarts van de krib. Hier krult het water wat om heen en snoekbaars ligt juist daar vaak te wachten op visjes die uit de stroming die kant op komen. Ten tweede (2) is het deel waar de hoofdstroom langs het wat langzamer stromende deel tussen de kribben stroomt interessant. In het langzamer stromende water ligt vaak snoekbaars, ook omdat ze daar verwachten dat er prooivisjes uit de snelle stroming naar toe zullen komen. Ten derde (3) is het goed om het deel stroomopwaarts van een krib te proberen waar wat tegenstroming ontstaat. Het water botst op de krib en er ontstaat een tegenstroom. Hier hoopt zich vaak voedsel op waardoor prooivisjes er naar toe worden gelukt. Het is niet vreemd dat ook dit een goede plek is om met shads te snoekbaars vissen. Goede shads zijn onder andere de Zanderbait van Jackson, de Iris Popeye van Spro, en de Zander Pro van Fox Rage.

snoekbaars vissen rivier
snoekbaars vissen rivier

Snoekbaars vissen kanaal

Ook in kanalen kan je goed snoekbaars vissen. Maar waar kan je het beste vissen in kanalen? Het zijn vaak zulke lange stukken water dat het lastig is om te kiezen. Gelukkig bieden onregelmatigheden vaak uitkomsten. Denk aan meerpalen, sluizen, havens, en liggende schepen. Daar vind je vast en zeker snoekbaars. Maar zoals de figuur hieronder laat zien zijn er meer mogelijkheden om in kanalen te snoekbaars vissen.

snoekbaars vissen vaargeul

Snoekbaars kan je namelijk vaak vinden op een stijl talud. In kanalen is dit doorgaans de rand van de vaargeul. Daar liggen snoekbaarzen te wachten op prooivisjes, die zich vaak wat ondieper bevinden. Vanuit de rand van de vaargeul wordt dan de jacht geopend. Vanuit je bootje kan je de vaargeul prima afvissen. Verticaal vissen heet dat. Maar ook vanaf de kant kan je proberen om hier bewust naar toe te werpen. Dat vergroot je vangstkansen.

Vissen op meren en plassen

Meren en plassen bevatten vaak veel snoekbaars. Maar waar kan je hier het beste snoekbaars vissen? Het gaat veelal om enorme lappen water. In de zomer maak je ook in de ondiepe delen kans, bijvoorbeeld in de buurt van bruggen en waterplanten. Maar toch zoeken de meest succesvolle snoekbaars vissers naar andere zaken. De illustratie hieronder geeft dit goed weer.

snoekbaars vissen kuilen

Snoekbaars heeft namelijk een voorkeur voor onregelmatigheden in de bodem. Dit biedt een prima plek om in hinderlaag te gaan liggen en zo prooivisjes te bemachtigen. Als je in meren en plassen gaat snoekbaars vissen dan doe je er dus goed aan om wat diepere plekken en grote kuilen eens te proberen. Dan zijn vaak echte hotspots. Zeker als je aan een bootje kunt komen dan kan je hier goede snoekbaars vangsten bijschrijven.

De onderstaande shads vangen goed snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.