Snoekbaars kunstaas

snoekbaars kunstaas fox rage

Met het juiste snoekbaars kunstaas is de kans groot dat je een mooie snoekbaars vangt. Maar wat is het beste kunstaas? En waar moet je op letten als je hiermee vist? Wij zetten de beste soorten kunstaas voor snoekbaars voor je op een rij en voegden enkele tips toe.

Snoekbaars kunstaas beste vangers

Er zijn verschillende soorten snoekbaars kunstaas. Maar snoekbaars heeft zonder meer zijn voorkeuren. De beste soorten kunstaas zijn volgende de meeste sportvissers shads en pluggen.

Snoekbaars kunstaas kiezen

snoekbaars kunstaas pluggen

Welk snoekbaars kunstaas kan je nu het beste gebruiken? Dit hangt van een aantal zaken af. Ten eerste de manier waarop je vist. Als je vanuit een bootje een stek wil uitkammen werken kunstaas shads het meest effectief. Deze laat je direct vanuit de boot over de bodem van het water dansen. Dit zogenaamde verticalen is dan erg effectief. Vis je vanuit een boot om grote stukken water af te vissen, dan kan je prima met kunstaas pluggen slepen. Zolang je maar net boven de bodem vist maak je kans op mooie snoekbaars. Als je vanaf de kant werpend vist dan kan je in principe zowel shads als pluggen gebruiken. Ten tweede is het jaargetijde van invloed op de keuze voor snoekbaars kunstaas. Shads werken het hele jaar door maar hebben extra voordeel in de herfst en winter. Dan is het water koud en de snoekbaars minder actief. Met pluggen vis je dan al gauw te snel. Shads blijven erg bewegelijk en laten zich ook langzaam binnenvissen. In de zomer hoor je echter vaak dat kapitale snoekbaarzen juist met pluggen worden gevangen. Pluggen zijn dan een niet te onderschatten snoekbaars kunstaas. Ten derde is het altijd goed om in de gaten te houden met welk snoekbaars kunstaas andere vissers vangen. Snoekbaars kan erg wispelturig zijn. Het ene snoekbaars kunstaas werkt soms juist wel goed en een andere keer weer niet. Houd je ogen en oren dus open en kijk welk snoekbaars kunstaas het in jouw viswater bij andere vissers goed doet.

Kunstaas tips

Tot slot hebben we nog enkele tips voor het vissen met snoekbaars kunstaas:

  • Kleur. Zeker als de snoekbaars wat wispelturig is dan kan het helpen om de kleur van het snoekbaars kunstaas aan te passen. Zorg dus dat je verschillende kleuren bij je hebt.
  • Verschillende vormen. Als je met shads vist zal je er goed aan doen om verschillende vormen bij je te hebben. Soms doen bolle shads het goed, dan weer lange slanke shads. Heb dus verschillende shads bij je om te kijken waar de snoekbaars die dag voor valt. Volgens de experts van een bekend Frans hengelsportblad is dit de manier succesvoller te snoekbaars vissen.
  • Beweeg. Blijf niet al te lang op een stek hangen. Je kan beter verschillende stekken proberen om daar de hongerige snoekbaarzen op te zoeken dan minutieus uren op dezelfde stek te blijven om daar met je snoekbaars kunstaas die ene twijfelende snoekbaars te vangen.
  • Kleine tikken. Zeker bij het vissen met kunstaas shads heb je sneller resultaat als je deze met kleine felle tikjes binnenvist. Zo beweegt de shad met sprongetjes over de bodem en trekt snel de snoekbaars aan.

Video

In de onderstaande video zie je meer over kunstaas voor snoekbaars.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.