Snoekbaars vissen met dood aas

snoekbaars vissen dood aas vangst

Snoekbaars is het hele jaar door de sportvisser te vangen. Daar waar softbaits het meest voor de hand ligt in de zomermaanden, kan ik de herfst en winter prima met dood aas worden gevist.

Snoekbaars vissen dood aas karpermethode

Bij het vissen met dood aas op snoekbaars op de bodem met beetmelders denken de meeste sportvissers aan het vangen van karper. Maar ook snoekbaars laat zich met deze techniek vangen. We vissen dan het liefst met niet te stugge hengels zoals een karperhengel met een soepele actie (bijvoorbeeld een penhengel). Het idee achter het vissen op de bodem is dat we een niet te grote aasvis op die plaats aanbieden waar we de snoekbaars verwachten. Als aasvis kan een klein voorntje worden gebruikt of een spiering. Met name spiering heeft de naam een topaas voor snoekbaars te zijn. We kunnen een heel visje gebruiken of een stuk ervan. Vis in ieder geval niet met te groot aas, daar houdt de snoekbaars niet van.

Dood aas snoekbaars vissen met de pen

Het leuke van het vissen met vissen met dood aas met de pen op snoekbaars is dat we wat flexibeler zijn. Met gemak kunnen diverse plekken worden afgevist zonder dat we een hoeveelheid aan hengelspullen moeten verkassen. Daarnaast heeft het vissen met de pen op snoekbaars het voordeel dat je het aas een beetje kan laten bewegen. Dit werkt het beste als we de aasvis of het stukje vis een centimeter of 10 a  20 boven de bodem laten zweven. Als je de dobber om de paar minuten zo nu en dan een rukje geeft, dan beweegt de aasvis mee en dat kan de snoekbaars aantrekken. Als je met de pen gaat vissen is het belangrijk dat je op water vist waar je op deze manier de diepere delen kan bereiken. In de winter zit de snoekbaars diep en hier zullen we wel bij moeten komen. Is de afstand te groot, dan is de hierboven omschreven manier om snoekbaars op de bodem te vangen een betere optie.

snoekbaars vissen dood aas groot

Materialen voor dood aas vissen

Gebruik bij het vissen met dood aas op snoekbaars in de winter een dunne nylon vislijn. 20/00 of 22/00 volstaat zeker in de koudere maanden. Als er op afstand met de werphengel op de bodem wordt gevist, zorg dan dat je niet te zwaar lood gebruikt en dat het lood vrij op de lijn schuift. Bij teveel weerstand laat de snoekbaars het aas geheid los. Hetzelfde geldt voor het vissen me de dobber. Lood deze goed uit gebruik niet te zware dobbers. Als haak gebruiken we een dundradige haak in de maat 1 of 2. Mocht er kans zijn op snoeken dat is een dunne stalen onderlijn ook aan te bevelen. Een 12 of 15 pond onderlijn volstaat in dit soort gevallen.

Een greep uit ons mooie dood aas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.