Snoekbaars hengel

snoekbaars hengel actie

Snoekbaars vissen is al jaren erg populair. Steeds meer vissers gaan er met de hengel op uit om deze fraaie rover te vangen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van je snoekbaars hengel? Wij zetten wat tips voor je op een rij.

Snoekbaars hengel eigenschappen

Snoekbaars heeft een voorkeur voor de wat grotere en diepere wateren. Vandaar dat er op snoekbaars altijd met een werphengel wordt gevist. Bij voorkeur bezit deze hengel een aantal eigenschappen. Ten eerste zal hij vrij soepel moeten zijn. Hiermee voel je de aanbeet beter aan dan met een stijve pook en je drilt er de snoekbaars ook evenwichtiger mee af. Ten tweede zal de snoekbaars hengel voldoende body moeten hebben om de haak mee te zetten. De bek van snoekbaars is vrij hard en vis missen omdat de hengel niet genoeg body heeft zou zonde zijn. Ten derde dient de lengte van de hengel in evenwicht te zijn met de manier van vissen. Bij het met kunstaas vissen, zeker vanuit de boot, is een korte hengel het beste (een meter of twee). Vis je met dood aas vanaf de kant? Dan mag de hengel gerust wat langer zijn (een meter of 3 of meer).

Soorten snoekbaars hengels

snoekbaars hengel vangst

Het aanbod van hengels voor het vissen op roofvis is groot. Kijk maar eens naar ons hengel assortiment. Wat voor hengel gebruik je dan voor snoekbaars? Het antwoord op deze vraag is meerledig. Je hebt namelijk hengels die als snoekbaars hengel bekend staan. Hiervan weet je zeker dat hij geschikt is. Dit betekent echter niet dat je niet met een andere roofvis hengel snoekbaars kan vissen. Zo worden er met de spinhengel elk jaar veel snoekbaarzen gevangen. En ook met een dropshothengel of jighengel kan je heel goed achter de snoekbaars aan. Het belangrijkste is dat de hengel past bij de manier van vissen. Vis je op afstand met kunstaas of met doodaas? Dan is een echts snoekbaars hengel wellicht de beste keuze. Vis in de stad met licht kunstaas op snoekbaars en baars? Dan volstaat een niet te zware spinhengel of jighengel ook. Dit geldt ook voor dropshot vissen. Als je met de dropshot vist ben je het beste af met de dropshothengel, waar je zeker snoekbaars mee kan vangen.

Een hengel kiezen

De opsomming van soorten hengels laat zien dat een snoekbaars hengel kiezen alles behalve makkelijk is. Maar laat je dus vooral niet wijsmaken je voor iedere methode van snoekbaars vissen een aparte hengel nodig hebt. Dit gaat misschien op voor de topexperts maar de gemiddelde snoekbaarsvisser kan echt wel met een of twee hengels uit de voeten. Ben je van plan om met kunstaas te vissen dan kom je in de meeste gevallen uit bij een soepele spinhengel met voldoende body. En kies vooral een snoekbaars hengel met een allround karakter als je geen trek hebt in het aanleggen van een hele verzameling hengels. Ga je met dode aasvisjes of een stukje vis snoekbaars vissen? Dan volstaan zelfs een soepele (karper) penhengel of een stevige matchhengel. Ook hier kan je flink wat mooie snoekbaarzen mee vangen.

Goede hengels voor snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.