Snoekbaarzen zomer

snoekbaarzen zomer shad

In de zomermaanden kan je in Nederland en België goed snoekbaarzen. De vis is bijtlustig en laat zich prima aan kunstaas vangen. Toch is er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om nog meer succes te krijgen. Wij zetten een aantal tips om in de zomer te snoekbaarzen voor je op een rij.

Snoekbaarzen zomer met kunstaas

Met kunstaas kan je in de zomer uitstekend snoekbaarzen. Ofschoon de snoekbaars in de zomer op ondieper water zit zal je toch nog steeds de meeste kans hebben als je op deze plekken op of tegen de bodem vist. Dit betekent dat je  het beste dieper duikend of zinkend kunstaas kan gebruiken. Bekende en zeer goed vangende soorten kunstaas die hieraan voldoen zijn softbaits zoals shads als de Fox Rage Zander Pro, de Fox Rage Slick Shad, de Spro Iris Popeye, en de Jackson Zanderbait. En vergeet ook twisters niet. Maar ook met  kunstaas pluggen zoals de Rapala Shadow Rap Shad en de Rapala Shad Rap of diep geviste spinners kan je in de zomer snoekbaarzen. Let er wel even op dat je kunstaas goed blijft opvallen. In de zomer zijn onze wateren vaak wat troebel door algengroei. Snoekbaars jaagt vaak op het zicht en het kan dan ook geen kwaad om wat feller gekleurd kunstaas te gebruiken. Wees niet bang dat je het kunstaas te snel binnenvist. In de zomermaanden jagen snoekbaarzen net als snoeken vrij agressief. Waar het kunstaas in de winter zo langzaam mogelijk binnengevist dient te worden lokt in de zomer sneller bewegend kunstaas al snel een aanval uit.

snoekbaarzen zomer softbait

Snoekbaarzen zomer dood aas

Dood aas wordt door de meeste vissers als een typisch winteraas gezien en dat is eigenlijk zonde. Ook in de zomer kan je prima snoekbaarzen met een klein dood visje of met een stukje vis. Omdat de snoekbaars in de zomer jachtlustig is worden de beste resultaten geboekt met dood aas dat wat in beweging wordt gebracht. Je kan hierbij aan een doodaas takeltje denken waaraan je een kleine aasvis langzaam binnenhaalt. Deze manier van snoekbaarzen is te vergelijken met het vissen met shads. Een andere optie is om met een dobber te gaan vissen waarbij je aan de haak een klein visje of een stukje vis zet (voorn of spiering zijn favoriet). De dobber lood je dan zo uit dat het aas tegen de bodem komt. Vervolgens breng je het geheel zo nu en dan in beweging. Vanuit een bootje kan je de hengel wat omhoog brengen zodat het aas van de bodem komt. Door de hengel weer te laten zakken daalt het aas terug naar de bodem. Zo ontstaat er wat beweging wat voor de hongerige snoekbaars aantrekkelijk is. Vanaf de kant kan het aas aan de dobber in beweging worden gebracht door deze zo nu en dan een beetje te verslepen. Dit kan eenvoudig door hem een beetje binnen te halen. Zo is het aas in beweging wat zorgt dat de snoekbaarzen sneller toehappen.

Snoekbaarzen zomer juiste plekken

In tegenstelling tot de koude maanden kom je snoekbaarzen in de zomer veel vaker op ondiep water tegen. Het idee dat je snoekbaars vooral diep moet zoeken gaat in de zomer echt niet altijd op. Dit komt vooral doordat er in de zomer veel aasvisjes op ondiepe plekken zitten. De snoekbaars zoekt deze op om er op te jagen. Op rivieren vind je snoekbaars in de zomer vooral tussen de kribben. In de avond vind je ze daar zelfs tegen de kant. Vergeet deze plekken ook niet als je gaat snoekbaarzen want ze leveren in de zomer mooie vangsten op. Op plassen en kanalen kan je het beste de wat ondiepere stukken opzoeken. Een ondiep talud geeft goede mogelijkheden maar denk ook aan kruisingen met sloten en vaarten. Hier vind je de snoekbaars in de zomer vaak aan de kant.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.