Snoekbaars vissen in de winter

snoekbaars vissen winter vangst

Snoekbaars heeft de naam vooral een zomervis te zijn. Dat dit niet langer opgaat blijkt uit de talloze vangsten in de winterperiode. Zowel met kunstaas als met dood aas kunt u in de winter snoekbaars vissen.

Met kunstaas snoekbaars vissen in de winter

Om met kunstaas in de winter succesvol te snoekbaars vissen kan je het beste in de diepere gedeelten van het water tegen de bodem vissen. Wil de snoekbaars in de zomer nog wel eens in ondieper water en van de bodem af jagen? In de winter is dit zeer zeker niet het geval. Om op de juiste diepte te komen kiezen we voor zinkend kunstaas. Goede vangers in de winter zijn kunstaas shads zoals de Jackson Zanderbait, Fox Rage Zander Pro, de Fox Rage Slick Shad, en de Spro Iris V-Power. Denk ook eens aan dieper lopende pluggen (Rapala Shad Rap, Rapala Shadow Rap Shad, Savage Gear Fat Vibes, Fox Rage Slick Stick, Salmo Hornet), en verzwaarde spinners (Mepps Aglia, Blue Fox Vibrax). Van belang is dat het kunstaas langzaam binnen wordt gevist omdat de snoekbaars niet zo snel is door het koude water. Daarnaast is het goed om te weten dat het kunstaas niet per definitie klein hoeft te zijn. Veel snoekbaarsvissers zijn het er over eens dat snoekbaars juist in de winter graag wat groter kunstaas pakt. Kunstaas tussen de 12 en 15 cm lijkt een goede oplossing. Probeer bij het vissen eens verschillende kleuren uit. Op sommige dagen ‘loopt’ de snoekbaars op wit en lichtgele kleuren. Op andere dagen doen felle baarsachtige imitaties het weer bijzonder goed doen. En uiteraard, omdat er altijd kans op snoeken is, gebruik altijd een stalen onderlijntje of een onderlijntje van fluorocarbon.

snoekbaars vissen winter shad

Met dood aas snoekbaars vissen in de winter

Dood aas is van oudsher een zeer geschikt aas voor snoekbaars vissen in de winter. We kunnen dit met de dobber of met een schuifloodje op de bodem aanbieden. Vaak geven vissers de voorkeur aan het schuiflood omdat de dobber in de winter voor nogal wat weerstand zorgt. In de winter is de snoekbaars erg voorzichtig. We moeten er dus voor zorgen dat hij zo weinig mogelijk weerstand voelt bij het pakken van het aas. Zorg er bij het werken met schuiflood wel voor dat het lood goed en vrij over de lijn (niet te dik, 22/00 nylon vislijn bijvoorbeeld) schuift, anders wordt het effect van het ontbreken van de dobber teniet gedaan. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van hengelsteunen, optonics en (eventueel) wakers/monkey climbers. Een hengel die exact in de richting van het aas wijst, met zo licht mogelijke wakers/monkey climbers, werkt het beste. Als aas gebruiken we bij voorkeur een spiering, alver, (kleine) sardine of voorn van een cm of 12 a 15. Is de aasvis wat groot dan kunnen we ook aan een stuk vis denken. Een onderlijn van fluorocarbon in combinatie met een kleine enkele haak of dreg (eventueel twee bij een grote aasvis) maken het geheel af.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoekbaars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.